Straight leg jeans

Er zijn gigantisch veel verschillende jeans aan te schaffen voor diverse lichaamstypen. Er zijn jeans die wijd aan de bovenkant zijn en strak aan de onderkant, jeans die een laag kruis hebben en wijde pijpen aan de onderkant, jeans met steeds wijder uitlopende pijpen en ga zo maar door. Een andere veelvoorkomende jeans is de straight leg jeans. Deze jeans loopt van helemaal boven helemaal recht naar beneden. Bij het bovenbeen zit de jeans dus niet strakker dan aan het onderbeen.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Wat is een straight leg jeans

Het is dus eigenlijk letterlijk een “rechte broek”. De rechte broek was een aantal jaren geleden populairder dan momenteel, maar toch wordt hij nog door veel mensen gedragen. Hieronder lees je meer over wanneer je beter wel en wanneer je juist beter niet de jeans kan dragen.

Hoe valt een straight leg jeans?

Een straight leg jeans kun je eigenlijk al snel dragen. Heb je wat vollere bovenbenen? Dan kun de broek goed hebben. Doordat hij recht naar beneden loopt accentueer je niet je bovenbenen en ogen ze al een stuk slanker. Ook als je van jezelf vindt dat je te dunne benen hebt kun je goed een straight leg jeans hebben.

Omdat het je dunne benen niet accentueert maar het er wat wijder omheen zit, lijken je benen wat voller. Je kunt een straight leg jeans goed combineren met een nette blouse of een stijlvol T-shirt. Je kunt ook een riem dragen die qua kleur weer mooi bij je schoenen past.

Straight leg jeans vermijden

Als je een A-lijn figuur hebt, dus wat smaller bij de schouders en wat breder bij de heupen bent, dan moet je wel kijken of je voldoende ruimte hebt bij de heupen als je een straight leg jeans draagt. Sommige vrouwen met te brede heupen en wat vollere bovenbenen kunnen deze jeans niet zo goed hebben, omdat ze dan niet wijd om het bovenbeen zitten maar te strak.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie