Riem maten

Een riem om een broek kan zorgen dat deze niet afzakt. Tegenwoordig worden ze meer als accessoire gebruikt dan voor zijn oorspronkelijke functie. Op deze pagina kun je bepalen welke maat je nodig hebt.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Riemmaten tabel bekijken:

Via de omrekentabellen kan je de riemmaat bekijken. Deze zijn te vinden voor heren en dames.

  • Kies jeĀ afmeting
  • Meten in cm
  • Handige meetinstructies

Riem maat bepalen

Hoe kun je simpel en snel bepalen welke maat je nodig hebt? In de maattabel kun je de verschillende maten bekijken met de daarbij horende taillemaat in centimeters. Meet met een meetlint de omtrek van je taille. Je moet proberen het meetlint niet strak aan te trekken. Als je weet wat de omvang van de heupen is, kun je met de onderstaande tabel de juiste afmeting bepalen.Maten van riemen voor heren en dames

Maattabel

Internationaal Lengte (cm)
XXS 75
XS 80
S 85
M 90
L 95
XL 100
XXL 105
3XL 110
4XL 115

Heren en dames riemmaten

Ben jij toe aan een nieuwe omdat je huidige kapot is of niet meer past? Het is dan verstandig om te meten welke maat je nodig hebt. Deze vind je overigens erg snel. Je hoeft enkel de omtrek van je taille te meten.

Riemen zijn erg functioneel maar moeten er ook zeker leuk uit zien. Vaak worden ze gematcht met de schoenen, dus het kiezen van de juiste kleur kan erg belangrijk zijn! Met een andere kleur dan schoenen lopen kan erg onprofessioneel overkomen en is een echte fashion blunder. Het is verstandig om een riem te kopen waarbij het gat dat je gaat gebruiken ongeveer in het midden van de gaten zit. Zo heb je wat speling beide kanten op.

Riem maat bepalen

Vragen?

Heb jij een vraag over de maatvoering of het opmeten? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Wij zullen zo snel mogelijk reageren op je vraag met een passend antwoord. Wie weet help je op die manier ook een ander.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie