Broekmaten

Ben je benieuwd naar jouw broekmaat? De maattabellen op deze pagina helpen je bij het vinden van je broekmaten. Voor dames, heren en kinderen kan je de tabellen raadplegen. Bij het berekenen van je broekmaat of jeansmaat is het erg handig om een tabel te gebruiken. Met een maattabel kun je precies zien welke maatvoering jouw het beste past. Hieronder staan twee tabellen, één voor dames en één voor heren. Ook kan je een video bekijken met daarin uitleg.

Bereken je broekmaat op Wehkamp.nl:

Hoe werkt het?

 1. Kies een broek
 2. Klik rechts op ‘Welke broekmaat past bij mij?’
 3. Vul je gegevens in en bepaal jouw ideale broekmaat
 4. Met deze maattool zit je broek direct goed!
 5. Algemene broekmaten kan je in de maattabellen hieronder vinden

Broekmaat bepalen en omrekenen met deze omrekentool

Broekmaten omrekenen

Heren broekmaten op Wehkamp.nl >>

Dames broekmaten op Wehkamp.nl >>

 

Het vinden van een broek die je goed zit is soms een hele opgave. Per merk verschillen de afmetingen. Bekijk daarom altijd de afmetingen en de pasvorm van de broek voordat je deze besteld. Via deze maattabellen kan je per merk de broekmaten bekijken.

Jeansmaten of broekmaten?

Met behulp van bovenstaande link kun je de tabel bekijken met de juiste maatvoering voor elk type broek, zoals een jeans of een pantalon. Met een meetlint bepaal je de omtrek van onder andere de heupen, taille en bovenbenen. Samen met de lengte van het binnenbeen kun je in de maattabel bekijken welke jeansmaten en broekmaten daar het beste bij passen.

Met name bij jeans is de omtrek van het bovenbeen van belang bij het kopen van bijvoorbeeld een skinny jeans.

Jeansmaten of broekmaten omrekenen met deze handige tool op Aboutyou:

Broekmaten bepalen en omreken tool

Omrekentool dames bekijken >>

Omrekentool heren bekijken >>

Confectiemaat of internationaal?

In de meeste gevallen wordt er in de maatvoering van jeans en broeken gebruik gemaakt van confectiematen. Je confectiemaat is bijvoorbeeld 38 en je lengtemaat 34. Je moet dan op het kledinglabel kijken en een 38/34 vinden. Het is op zich niet heel erg wanneer een broek te lang is, deze is namelijk korter te maken. In sommige gevallen worden internationale broekmaten gebruikt, je kunt aan de hand van onderstaande tabel bekijken welke broekmaat of jeansmaat je dan hebt. Confectiemaat 38 komt overeen met maat M.

Broekmaten dames

Internationaal Confectiemaat Taille (cm) Heupomvang (cm)
XXS 32 61 – 63 83 – 86
XS 34 62 – 64 87 – 91
S 36 65 – 67 92 – 96
M 38 68 – 71 97 – 100
L 40 72 – 75 101 – 104
XL 42 76 – 79 105 – 107
XXL 44 80 – 84 108 – 112
3XL 46 85 – 89 113 – 117
 • Handige maattabellen zodat je snel je maat kan vinden
 • Alle damesmaten, ook XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, ect
 • De beste en meest betrouwbare tabel
 • Confectiemaat, jeansmaat en omrekenen

Broekmaten heren

Internationaal Confectiemaat Breedte Heupomvang(cm)
XXS 42 28 88
XS 44 29 90
S 46 30 92
S 46 31 92
M 48 32 96
L 50 33 100
L 50 34 100
XL 52 36 104
XXL 54 38 108
3XL 56 40 112
4XL 58 42 116
 • Alle herenmaten, ook XXS, XS, S, M, L, XL, XXL, ect
 • De beste maattabel voor heren
 • Confectiemaat, jeansmaat en omrekenen
 • Jouw maat bepalen en opmeten

Verschil heren en dames?

Er zit inderdaad tussen deze twee geslachten veel verschil. Waar de confectiemaat bij dames bij 32 begint en bij 46 eindigt, begint deze bij heren bij 42 en eindigt bij 58. Dit betekent ook dat er verschil zit in de tabel. Bekijk daarom altijd goed of je de juiste tabel gebruikt!

Bekijk ook eens naar de verschillende jeansmodellen. Lees meer informatie over de pasvorm en maatvoering van bijvoorbeeld een Boyfriend jeans of een Flared jeans.

Lengte jeansmaat en broekmaat

Lengtemaat broekenHet opmeten van je lengte is vrij eenvoudig. Meet vanaf je lies tot de grond met een meetlint de afstand in centimeters op. Aan de hand van onderstaande maattabel kan je bepalen wat je broeklengte is. Bekijk ook de video voor een stappenplan en uitleg.

Lengtemaat 30 75 – 80
Lengtemaat 32 81 – 85
Lengtemaat 34 86 – 90
Lengtemaat 36 91 – 96
Lengtemaat 38 97 – +

Maatvoering broeken

Broekmaat 38, vind de juiste jeansmaat!Tevens worden er bij broeken en jeans in het buitenland met verschillende maten gerekend. Zo is een Italiaanse 38 voor dames een 32-34 in Nederland. Dit betekent dat er zo’n 4 tot 6 maten verschil in zit! Ben jij van plan om in het buitenland een nieuwe broek te kopen? Houd er dan rekening mee dat de maatvoering anders kan zijn. Gebruik indien mogelijk de confectiemaat als referentiepunt.

 

 

Omrekenen

Wanneer je in het buitenland een spijkerbroek of andere broek gaat kopen dan kan er een andere maatvoering worden gebruikt. Behalve de breedte- en lengtematen die in Nederland veel worden gebruikt, kunnen er internationale maten maar ook eigen (landelijke) broekmaten worden gebruikt.

Als voorbeeld: Een confectiemaat 40, kan in Spanje worden verkocht als maat 4 terwijl je dezelfde broek in Frankrijk maat 34 kan hebben.

Taillemaat en heupmaat opmeten

Voor het bepalen van de juiste pasvorm is het belangrijk dat je eerst de afmetingen opneemt zodat je het juiste aantal centimeters van de omtrek weet. De juiste pasvorm kan je bepalen door de taillemaat en de heupmaat op te meten.

Broekmaat opmeten met meetlint

 1. Taillemaat bepalen. Je taillemaat opmeten doe je door het midden van je buik te meten. Zorg ervoor dat je het meetlint niet te strak of te los om je middel doet bij het meten. Wanneer je dit wel doet dan zal je op een te krappe broek uitkomen.
 2. Heupmaat bepalen. Op onderstaande afbeelding kan je zien op welke hoogte je de heupmaat kan opmeten. Ook hier geldt, niet te strak of te los meten. Het meetlint moet op de huid liggen voor de perfecte maat.
 3. Lengte bepalen. Dit kan je opmeten vanaf je lies tot de grond.

Broekmaat opmeten

 

Verschillende modellen

Broekmaten en de verschillende type broeken

Naast de maatvoering staat er vaak nog een modeltype vermeld. Aan de hand van deze afbeelding kan je bekijken wat de pasvorm is van een bepaald broekmodel.

 • Regular Fit
 • Baggy Fit
 • Slim Fit
 • Skinny Fit

Zijn de meest voorkomende modellen.

Wat is mijn broekmaat?

Kom je er niet helemaal uit en heb je een vraag over broekmaten? Stel deze dan hieronder. Wij geven je direct een duidelijk antwoord op je vraag. Hiermee help je ook andere bezoekers met dezelfde vraag.

Wekelijks worden er vele (persoonlijke) vragen gesteld. Deze zijn hieronder te bekijken. Wellicht staat je vraag daar tussen en ben je snel geholpen.

Last updated: maandag 2 juli 2018
Broekmaten
4.5 sterren met 124 beoordelingen

86 vragen over “Broekmaten”

 1. Hi, ik heb een broek ik maat S/32 van de Only en nu wil ik een broek bestellen van het merk Noisy May en moet ik 2 getallen hebben als maat. (zoals 32×28 enz.) kunt u mij vertellen welke maat ik nu nodig heb als broek.

  1. In de broekmaten tabellen kan je de juiste broekmaat vinden. In de maattabel vind je een lengtemaat en een breedtemaat.

 2. Goedenavond,

  Ik ben een jongen en ik draag een skinny jeans maat 38 van de Zara. Welke jeans maat moet ik dan nemen als ik online een jeans wil bestellen?

  1. Hoi Brendy,
   Op basis van je heupomtrek kom ik ook tot een confectiemaat 38. Indien je in de winkel moet kiezen uit een bepaalde breedtemaat, dan heb je een W26. Er zijn echter niet veel merken die vanaf deze maat leverbaar zijn. Wat draag je normaal altijd?

 3. Hoi! Zou je me willen helpen met mijn maat vinden? Ik kom er niet uit. Ik ben best klein, mijn binnenbeenlengte is 77 cm van lies tot de grond. Heup is 100 cm. Taille 76 cm. Heel hartelijk bedankt!

  1. Goedemiddag Dagmar,
   Op basis van je lichaamsafmeting kom ik tot de volgende conclusie:
   De broek lengte is een L30
   De wijdte komt op een W29 of een W30
   Welke maat draag je momenteel?

  1. Beste Marlies,
   De Spaanse broekmaten zijn anders dan in Nederland. Zo komt de confectiemaat 40 overeen met de Spaanse maat 4.
   Uit welke maten kun je kiezen?

 4. Goeiemiddag, Ik wil een broek online bestellen bij wish , ik heb opmetingen gedaan heup 98cm taille 88cm been lengte binnenkant been tot op grond 80cm welke is de w maat en l maat ?

  1. Goedemiddag Gilbert,
   Op basis van de heupomtrek heb je een W maat 33 nodig. De lengtemaat is een L 30.
   Kortom, je broekmaat is een W30 L30

   Groet!

 5. Hallo,
  Ik heb een vraag:
  Mijn maat is 32/36 en ik weet bij het bekijken van Hugo boss orange broeken niet of ik de juiste heb. Omdat er 32/36 de maat om te zien of je de juiste hebt. Maar er staat een andere maat.

  Dus mijn vraag is waar staat de maat 44, 50 en 52 voor.

  Alvast bedankt!

  1. Hoi Frank,
   De maten die je ziet zijn de confectiematen. Deze kun je ook eenvoudig zelf opmeten aan de hand van je lichaamsafmetingen. Wat zijn jouw:
   – Borstomvang
   – Tailleomvang
   – Heupomvang
   – Beenlengte
   – Totale lengte
   Op basis daarvan kan ik je verder helpen.

 6. Hallo,

  De broek die ik nu aan heb is maat 31/34, op alle websites staat echter maar 1 maat. Hoe kom ik er achter welke maat correspondeert met Mn huidige broek maat? Want deze broek is perfect.

  1. Hoi Gertjan,
   Waarschijnlijk zie je de confectiematen staan in plaats van de broekmaten. Maat 31/34 wil zeggen een maat 31 in de breedte en maat 34 in de lengte. Welke merk broek draag je momenteel en waar heb je gekeken voor een nieuwe broek?

 7. Hallo,

  Ik weet mijn jeans lengte maat dat is 30
  zelf weet ik dat ik 29/30 niet pas.
  Maar ik kan niet vinden of ik 26, 27 of 28/30 pas dat staat nergens op een maattabel terwijl die maten er toch zijn in heren maten..
  Mijn maat taillewijdte = 63 heupwijdte = 76,5 beenlengte =76

  1. Hoi Mike,
   De meest gangbare maten worden bij bijna alle bekende merken verkocht vanaf een breedtemaat 28. Jij hebt een heel smal postuur waardoor veel merken je niet zullen passen. Tenzij je deze laat innemen qua breedte.
   Op basis van je heupmaat kan ik je geen goed advies geven. Heb je deze op de juiste manier opgemeten? Ter hoogte waar normaal je riem zit?

  1. Beste Herman,
   Een broekmaat met een breedtemaat van 50 komt overeen met een een taille van 129 – 133 cm. Dat zou vervolgens weer overeenkomen met confectiemaat 66. De lengtemaat 32 zou overeen moeten komen met een beenlengte van 81 centimeter. Klopt dat?

  1. Beste Hendrik,
   Broekmaat 52 heeft een wijdte van ongeveer 96 centimeter en een beenlengte van 85 cm. Maat 53 heeft een wijdte van ongeveer 98 centimeter en een beenlengte van 91 cm.
   Het klopt dat maat 53 (soms ook maat 106) de lengtemaat is van maat 52. Welke bandwijdte heb je momenteel in je broek en wat is je beenlengte?

  1. Hoi!
   Dat is op basis van je lengte niet te bepalen.
   Voor de juiste breedtemaat meet je de omtrek van je taille en heupen. Voor het bepalen van de juiste lengtemaat meet je de lengte van je hak tot aan je lies.
   Als jij voor mij deze afmetingen hebt kan ik de juiste broekmaat bepalen voor je.

    1. Hoi Kiki,
     Dank je voor de afmetingen. Confectiemaat 42 zou je dan het beste passen met een broek. Indien het gaat op basis van de breedtemaat en lengtemaat dan kan ik je de volgende broekmaat aanbevelen:
     – W33 L36
     Laat je het even weten of het is gelukt?

  1. Beste Elizabeth,
   De breedtemaat komt overeen met een 32. Bij sommige merken zal echter een 30 net iets beter zitten. Voor het bepalen van de lengtemaat is het van belang om de lengte van het been te weten. Dit bepaal je door te meten vanaf de lies tot aan de grond. Als ik deze lengte weet dan kan ik de juiste lengtemaat oor je broek berekenen.

 8. Jeansmaat 32 komt overeen met welke andere broekmaat? Ik wil dan weten welke dames broekmaat gelijk staat aan de heren broekmaat. Dus welke dames jeansmaat 32 komt overeen met de maat voor heren…

  1. Hoi Marie,
   Jeansmaat 32 voor dames heeft de volgende kenmerken: Confectiemaat 42, Taille 76 – 79 cm en een heupomvang van 105 – 107 cm. Als ik dit ga vergelijken met de heren jeansmaten dan kom ik uit op een confectiemaat van 52. wat in veel gevallen een jeansmaat 34 is. Let wel op, dit kan per model en merk iets verschillen.

 9. Hi, ik wil graag de w-maat weten. Mijn lengte maat is 30 (77 cm), maar ik zie nergens de wijdte maat staan. Mijn heupen zijn 100 cm (taille is 69 cm).

  1. Hoi Joy,
   Bijna alle informatie die te vinden is, gaat over de breedtemaat (W). Als je kijkt naar de heupmaat dan kom je uit op een 32 of 33. Dit is afhankelijk van het model en merk. Welke maat draag je momenteel?

  1. Hoi,
   Op basis van je heupmaat 116 cm kom ik volgens de tabel uit op een 3XL of confectiemaat 46. Wat draag je normaal altijd?

 10. Mijn heupmaat (riemhoogte) is 97cm, binnenbeen lengte 83cm en buitenbeenlengte 106 cm. ik heb voor werk een werkbroek maat 98 die perfect zit en een pantalon maat 106 die te groot is. Nu heb ik een pantalon besteld ( alles uit Duitsland) ook in maat 98 en die is blijkt veel te krap te zijn, lengte is wat aan de korte kant maar verder ok.
  Ook heb ik even een 52 aangehad en die was te kort ( hoog water)
  Kunt U mij vertellen welke maat pantalon ik nodig heb?
  Alvast bedankt,
  Jur

 11. Ik heb echt hulp nodig bijna geen een broek past me ik heb korte en dikke benen. Lengte van een broek die me nu goed past door de kleer maker is 77. Mijn heup was 102 cm ongeveer gemeten zonder benen tegen elkaar aan te doen met mijn dijen tegen elkaar is het 94 cm . En mijn is taille 97 cm. Ik ben 1.76 ong ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

  1. Goedenavond,
   OP basis van je taille past een maat 50 het beste. Als je echter kiest voor een lager model, zul je hier in mindere maten rekening mee hoeven te houden. Indien je kiest voor een ‘heupmodel’ dan gebruik je de 94 centimeter. In dat geval kom je volgens de tabellen uit op een 40. Waarschijnlijk zul je merken dat je met deze maten last krijgt van je bovenbenen. Je kunt ook kijken voor een broek met stretch of een extra ruime pijp in plaats van een skinny jeans. Waar gaat het vaak mis tijdens het kopen van een nieuwe broek of jeans?

  1. Hoi Puck,
   Op welke manier heb je de heupen en taille opgemeten? Er zit inderdaad een verschil in de omvang daarvan. OP basis van de taille heb je een broekmaat nodig van 40 (Breedtemaat) en op basis van de heupen kom je op een 32 uit. Welke broekmaat heb je normaal?

 12. ik heb nu alle 3 de maten opgemeten. maar ik weet niet precies welke broek maat ik nou heb.
  de maten zijn:
  taille: 75 cm
  heupen: 92 cm
  lengte: 75 cm

  1. Hoi Max,
   OP basis van jouw gemeten afmetingen kom ik tot de volgende conclusies:

   Taille: 31
   Heupen: 28 of 29
   Lengtemaat: 30

   Is het een hoog of laag model? Als het een echte heupbroek is dan kun je gaan voor een 28 of 29. Is het een broek dat meer op de taille zit dan kun je beter kiezen voor een maat 31.

  1. Hoi Yassine,

   Op basis van je lengte kan ik dat niet zeggen. Het gaat bij de broekmaten om de lengte van je binnenbeen en de omtrek van je taille of heupen.
   Als je voor mij de beenlengte wilt opmeten samen met de taillemaat of heupmaat dan kan ik op basis daarvan een jeansmaat berekenen.

 13. hallo, ik ben al enige tijd op zoek naar broeken in de juiste maat nu heb ik vaak maat 32×32. nu wil ik graag een broek die iets langer is in de lengte en smaller in de breedte.
  welke maat kan ik het beste nemen?
  alvast bedankt!

  1. Hoi Evelien,
   Je kunt in dat geval het beste gaan voor een broekmaat 30×34. Deze is namelijk smaller in de breedtemaat en heeft een langere lengtemaat. Succes!

 14. ik heb maat w34l30 maar sommige websites staan alleen cijfers van een breedlengte, waarom is dat zo? het verschilt toch per persoon, dacht ik

  1. Tegenwoordig zie je steeds minder dat er een aparte lengtemaat wordt gebruikt. Dit scheelt voor de winkel veel voorraad. Ik merk zelf dat er veel vermaakt wordt op het gebied van broeken. Ze worden dan standaard iets te lang afgeleverd en worden precies op de juiste lengte vermaakt. Dit wordt vaak gratis gedaan. Het kost de winkelier waarschijnlijk meer om van elke breedtemaat ook verschillende lengtematen te hebben. De restanten gaan vaak met hoge korting de deur uit. Daarnaast kan het ook zijn dat er gewerkt wordt met gemiddelden. Dit is echter geheel afhankelijk van het merk broek.
   De meeste (grote) merken gebruiken gelukkig nog steeds een breedtemaat en een lengtemaat.

 15. Nu het weer lekker warm weer is wil ik online een paar nieuwe korte broeken kopen. Mijn normale broekmaat is 29/32. Welke maat voor korte broeken heb ik eigenlijk nodig? De lengtematen zijn er niet neem ik aan. Bedankt alvast

  1. Goedemiddag Milan,
   Het weer vraagt momenteel zeker om korte broeken! Je zou verwachten dat de maten van korte broeken anders zijn dan bij een jeans. Echter is dit niet zo. De lengtemaat is uiteraard niet van belang omdat de meeste korte broeken net iets boven de knie komen. Je dient dan ook uit te gaan van de taille of heupomtrek. Deze zal hetzelfde zijn als bij een normale broek, en zal je bij de korte broek maten dan ook moeten gebruiken. Let er goed op dat de maten van korte broeken soms iets anders vallen qua pasvorm. Tot slot zet je lichaam iets uit tijdens de zomer en zul je ook meer zweten dan tijdens een winterse dag. Voelt de korte broek krap aan rondom de benen of billen? Wellicht is een grotere maat dan verstandiger. Succes met het uitzoeken van een mooie korte broek.

  1. Hoi Stijn,
   Qua lengte val je nog in de kindermaten. Je kunt hier ook de tabel zien met de verschillende kledingmaten die daarbij horen. Op basis van je lengte zul je een jeansmaat 164 nodig hebben. Op de pagina met kindermaten zie je ook welke taillemaat daarbij hoort.
   Succes!

 16. Ik zoek al tijden naar een nette pantalon voor bijzondere gelegenheden, ik heb jeans maat 42/30 mijn taillemaat is 120, binnen beenlengte is 78 . Ik kan nergens de goede confectiemaat hiervoor vinden , laat staan de juiste pantalon. Is dat er wel ?

  1. Beste Ap,

   Als ik de verschillende broekmaten bekijk, dan kom ik al snel uit bij de corpulente maten. Dit vanwege de verhouding tussen de taille en beenlengte. Op basis van de taillewijdte van 120 cm zou je kunnen kijken naar een pantalon in maat 31. Hiervan moeten wel de broekspijpen worden ingenomen omdat deze iets te lang zullen zijn. Als ik nog iets kan doen dan hoor ik het graag.

 17. Zit er verschil in de sportbroeken maten tov de normale broekmaten?
  Heb ik een grotere maat sportbroek nodig ivm het zweten of maakt dat niet uit??

  Wie weet hier iets meer over te vertellen?

  1. Hoi Michael,

   Over het algemeen heb je dezelfde broekmaat nodig. De een vind echter een iets wijdere broekspijp fijner dan een ander. Dit is ook afhankelijk van de sport. Hardlopen met een te weide broek gaat op den duur schuren aan de benen wat niet fijn is. Daarom zie je daarbij ook vaak strakkere broeken. Verder moet je goed op de stof letten. Dit moet goed kunnen ademen zodat de warmte goed de broek kan verlaten.

 18. Miijn broekmaat is een 26- er
  Dus een kwartmaat noemen ze dit.
  Welke andere maat spoort hiermee??
  In de assortimenten van de verkoop zie ik
  hoofdzakelijk lengtematen 48-50-52-54 enz.
  en verder de inchmaten van levi”s en spijkerbroeken
  Uw antwoord wordt op prijs gesteld

  1. Beste Johannes,

   Bedankt voor je vraag over broekmaten. Per merk kunnen de jeansmaten of broekmaten verschillen. Ik heb hieronder de maattabel met kledingmaten van Levi’s voor je geplaatst:

  1. Hoi Lisaa,

   Bedankt voor je vraag over broekmaten! De W in een broek staat voor de taillemaat. Broekmaten gaan per lengtemaat en breedtemaat, dit wordt ook wel de taillemaat genoemd.

 19. Hallo,

  Ik heb Levi maat W32/L36, wat voor maat werkbroek moet ik dan kopen?
  Hoe men een broek kan kopen met maar 1 cijfer heb ik nooit begrepen. De combinatie van de taille en lengte bij mensen zijn heel uiteenlopend. Ik kan de goede taille maat kopen (81cm) maar ik heb daar niets aan als de pijpen tot maar de helft van mijn scheenbeen komen.

  Alvast bedankt!

 20. Ik zag een jeansbroek, versterkt met kevlar, voor op de motor.
  Nu, die hebben het over maten zoals W34/H34, maar hoe kan ik dat zelf
  uitrekenen hoe ik aan de juiste maat kan komen?
  Ik dacht, W van Waist, en de H van Hight, beenlengte, maar zo ja, van en tot waar gemeten dan? mvg Erik

 21. hee ik heb een vraagje. Mijn benen zijn erg lang maar mijn taille erg dun dus broeken vinden is erg lastig, kan iemand mij helpen?
  beenlengte; 114 cm
  taille; 60 cm
  heup; 70 cm
  alvast bedankt

  1. Gezien de omvang van je taille en heupen, zal je voor de breedtemaat 30 moeten gaan. De lengtemaat zal een 42 of 44 zijn. De meeste tabellen stoppen echter bij een lengtemaat 40. Er zijn verschillende (online) broekenwinkels waar je langere maten kunt bestellen. Vaak worden de lengtematen hier in centimeters aangegeven. Dat maakt het vinden van de juiste maat een stuk eenvoudiger.
   Succes met het vinden van een mooie nieuwe broek!

 22. Beste kledingmaten.nl,

  Ik heb via onlinewinkel Kiabi 3 jeans broeken gekocht. Het bleek achteraf dat ze veelte groot zijn. Ik had toen voor maat 46 gekozen en dacht dat het wel snor zou zijn. In het verleden kocht ik Levi’s maat 31/32 en ze zaten altijd als gegoten. Maar de maat zoals boven aangegeven ken ik niet, vandaar mijn verkeerde keuze. Welke maat zou ik moeten kiezen om op hetzelfde te komen als de Levi’s 31/32 maat?

  Overigens is mijn taille ±80 cm en mijn borst zo rond de 90 cm.

  Ik hoop dat u mij wilt helpen met de maten.

  P.S. Ik kan overigens uit de volgende maten kiezen :

  36 – 38 – 40 – 42 – 44 – 46 – 48 – 50

  Alvast bedankt,

  Rachid.

  1. OP basis van je vorige broek welke was gekocht in breedtemaat 31 (inch) heb je nu een 46 nodig. Deze is echter te groot zoals je zelf aangeeft. Als je op basis van je taille de maat wilt berekenen dan zie je dat je rond de 40 uitkomst. Ik zou als ik jou was een broek maat 40 proberen. Misschien valt het model anders dan bij andere broeken. Succes!

 23. Goedemorgen,
  Een veel voorkomend probleem bij mij is dat ik super skinny jeans wil dragen, maar deze heel moeilijk aankrijg en zijn dus vaak te klein. Weet iemand hoe ik dit oplos? Ik bestel mijn kleren vaak online . Mijn taillemaat is 82cm en mijn heupmaat 85, de lengte van mij kruis tot de grond is 81cm.
  Groet

 24. Hallo,
  ik heb een broek gevonden met een maat R32 en L32.
  Kunnen jullie mij zeggen waarin die R en L verschillen van elkaar?
  Alvast hartelijk dank

  1. Hoi Charlotte,
   De L32 staat voor lengte maat 32. Dit komt overeen met een beenlengte (kruis tot hak) van 81 tot 85 centimeter. De R32 komt mij niet bekend voor, maar zal staan voor de breedtemaat. De broekmaat 32 kan ook als XXS worden verkocht. Je hebt een taillemaat van 61 – 63 cm of heupomvang van 83 – 86 centimeter.

   Fijne zondag.

 25. Beste,

  Ik zou de broek in onderstaande link willen bestellen, de omvang van mijn taille is 102 cm en de lengte tot de lies is 82 cm, welke maat moet ik dan nemen voor de breedte en voor de lengte van de broek?

  Alvast bedankt voor de reactie.

  Met vriendelijke groeten,

  Mario

  1. Beste De Bie,
   Voor heren is het belangrijk om de omvang van de heupen te weten. Misschien bedoel je dit ook. Als ik daarvan uitga, dan heb je een ‘Waist Size 36’ nodig. De lengte van het been zit tussen de lengtemaat ‘Inside Leg Length’ 31 en 33 in. De keuze daarvan is afhankelijk van je schoenen of laarzen. Als je nu ook een iets korter model draagt dan kun je het beste een 31 kiezen.

   Succes!

 26. Mij heupmaat is 123cm, mijn taille is 120 en mij lengtemaat is 30 (76cm), maar ik kan nergens een pantalon vinden voor mij !

  1. Je valt met de heupmaat in de categorie ‘grote broekmaten’. De lengtemaat heb je goed opgemeten. De breedte moet je nemen in een 46-48. Dit is afhankelijk van de pasvorm en het merk. Vaak kun je per merk bekijken hoe de grote broekmaten zich vertalen in de heupmaat in centimeters.

 27. Beste

  Ik zou de broek in deze link willen bestellen. Ik Begrijp echter niet welke maat ik moet kiezen. Mijn heup omtrek is 80cm en van de grond tot mijn lies is 87 cm. Normaal koop ik broeken van w30/l34.

  Alvast bedankt

  Bram

  1. Beste John,
   Voor het beste advies zou ik graag de omvang van je heupen en de lengte van je binnenbeen willen weten. De Dsquared broekmaten vallen net iets anders dan merken zoals Hugo Boss of Nike.
   Alvast bedankt!

 28. Hallo,

  Graag wil ik weten of ik d&g broek pas jeansmaat 44?
  Zelf heb ik van de normale: 33/34 breedte en 32 lengte.

  Hoop spoedig reactie te krijgen
  Alvast bedankt

  Mvg

  1. Waar heb je deze broek gezien? Als ik op de website van Dolce & Gabbana kijk naar de verschillende broekmaten dan zie ik dat maat 44 een Italiaanse maat is. Echter kan D&G afwijken van de ‘standaard’ maatvoeringen voor broeken. Op de site van D&G kan ik wel zien dat die maat ongeveer overeenkomt met een confectiemaat 38. Weet jij toevallig de omtrek van de heupen en de beenlengte? Hopelijk heb ik je op weg geholpen.

 29. Ik heb op een broek staan 34/30
  Maar als ik een broek moet bestellen kan ik maar 1 set cijfers intoetsen zeg maar
  Er staat bv alleen 34 en geen 30

  1. Hi Hassan,

   De broekmaat 34/30 is breedte/lengte. Dit wil zeggen dat je breedtemaat 34 is en je lengtemaat 30 is. Vaak heb je bij het kiezen van een broek de keuze uit alleen de breedtemaat.

  1. Goedemiddag John,

   Gaat het om een specifiek merk? Broekmaat 332 is namelijk geen gangbare broekmaat. Staat er verder nog iets bij geschreven?

Geef een reactie