Overhemd maten

De maat bepalen voor een overhemd kan je eenvoudig doen met behulp van deze uitleg en de maattabellen. Overhemden worden meestal gedragen bij nette gelegenheden zoals een etentje of voor zakelijke doeleinden. Daarom is het erg belangrijk om de juiste pasvorm te vinden.

De overhemd maten voor zowel heren als dames kan je in onderstaande tabel bekijken. Op de website van Zalando is er een maattabel pagina met allerlei informatie over de juiste overhemd maat. Sommige merken maken gebruik van internationale maten, zoals XS, S, M, L, XL en tevens wordt er veel gebruik gemaakt van boordmaten.

Bereken je overhemd maat op Wehkamp.nl:

Hoe werkt het?

  1. Kies een kledingstuk
  2. Klik rechts op ‘Welke maat past bij mij?’
  3. Vul je gegevens in en bepaal jouw ideale kledingmaat
  4. Met deze maattool zit je kleding direct goed!
  5. Algemene kledingmaten kan je in de maattabellen hieronder vinden

Broekmaat bepalen en omrekenen met deze omrekentool

Heren kledingmaten op Wehkamp.nl >>

Dames kledingmaten op Wehkamp.nl >>

Overhemd maten tabel bekijken:

De ideale kledingmaat omrekenen met deze handige tool op Aboutyou:

Broekmaten bepalen en omreken tool

Omrekentool dames bekijken >>

Omrekentool heren bekijken >>

 

Bekijk de maattabellen voor overhemden hieronder:

  • Internationaal (o.a. S, M, L, XL)
  • Nek opmeten
  • Pasvorm per merk
  • Meetinstructies

De maat van een overhemd moet precies overeenkomen met je lichaam. Een te groot of te kleine maat zit niet comfortabel en ziet er niet mooi uit. Het is daarom erg belangrijk om de juiste maat te kopen.

Overhemd maat bepalen

Op deze pagina kun je de ideale maat vinden. Met een meetlint kun je de borstomvang, mouwlengte en schouderbreedte meten. Op basis van deze gegevens kun je in de tabel de juiste kledingmaat vinden. Bekijk de video om het stappenplan in de vorm van een animatie te zien.

 

Overhemd maat
Overhemd maat
Overhemden maten bepalen
Maattabel overhemden

Het is belangrijk dat het goed aansluit bij de nek. Een te grote blouse zorgt ervoor dat een stropdas niet goed kan worden gedragen. Bekijk hieronder in de tabel de omvang van de nek in centimeters, en de gemiddelde maten die daarbij horen. Bekijk de pagina voor heren voor het bepalen van de borstomvang en mouwlengte.

Heren:

Internationaal Nekmaat (omtrek in centimeter)
S 37, 38
M 39, 40
L 41, 42
XL 43, 44
XXL 45, 46
3XL 47, 48
4XL 49, 50

Wat is mijn boordmaat?

De maten van overhemden worden op 2 manieren weergegeven. Casual overhemden worden vaak aangeduid met maten als S, M, L, XL. Bij nette overhemden voor onder een pak wordt er gewerkt met een boordmaat. Een boordmaat kan je opmeten door je nekomtrek in centimeters op te nemen.

Boordmaat overhemd opmeten

Slim-fit of regular fit overhemd?

Wat is het verschil tussen Slim-fit en een Regular overhemd? Vroeger waren alle overhemden regular, de pasvorm was ruim. Tegenwoordig worden overhemden steeds meer als Slim-fit verkocht. Het verschil tussen deze twee pasvormen zit in de omtrek, Slim-fit zit strakker om het lichaam en is hierdoor meer getailleerd. Je kunt het beste kiezen voor een Slim-fit pasvorm wanneer je slank bent. Ben je stevig of heb je een buikje, kies dan voor regular.

Slim-Fit overhemd maat

 

 

Vragen over deze maten?

Heb jij een vraag over de maatvoering? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder. Wij zullen direct aan de slag gaan met het zoeken naar een passend antwoord.

Last updated: maandag 2 juli 2018
Overhemd maten
4.6 sterren met 101 beoordelingen

2 vragen over “Overhemd maten”

Geef een reactie