Overhemd maten

De maat bepalen voor een overhemd kan je eenvoudig doen met behulp van deze uitleg en de maattabellen. Overhemden worden meestal gedragen bij nette gelegenheden zoals een etentje of voor zakelijke doeleinden. Daarom is het erg belangrijk om de juiste pasvorm te vinden.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

 • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

 • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>
 • Bij de overhemden kan de maatwijzer gebruikt worden

De overhemd maten voor zowel heren als dames kan je in onderstaande tabel bekijken. Op deze website is een maattabel pagina met allerlei informatie over de juiste overhemd maat te vinden. Sommige merken maken gebruik van internationale maten, zoals XS, S, M, L, XL en tevens wordt er veel gebruik gemaakt van boordmaten.

Overhemd maattabel heren:

 • Maattabel voor overhemden
 • Bekijk de maattabel bij elk kledingstuk
 • Perfect sluitende overhemden met de juiste boordmaat
 • De juiste pasvorm en meetinstructies

Overhemd maat bepalen

De maat van een overhemd moet precies overeenkomen met je lichaam. Een te groot of te kleine maat zit niet comfortabel en ziet er niet mooi uit. Het is daarom erg belangrijk om de juiste maat te kopen.

Op deze pagina kun je de ideale maat vinden. Met een meetlint kun je de borstomvang, mouwlengte en schouderbreedte meten. Op basis van deze gegevens kun je in de tabel de juiste kledingmaat vinden. Bekijk de video om het stappenplan in de vorm van een animatie te zien.

Overhemd maat
Overhemd maat
Overhemden maten bepalen
Maattabel overhemden

Het is belangrijk dat het goed aansluit bij de nek. Een te grote blouse zorgt ervoor dat een stropdas niet goed kan worden gedragen. Bekijk hieronder in de tabel de omvang van de nek in centimeters, en de gemiddelde maten die daarbij horen. Bekijk de pagina voor heren voor het bepalen van de borstomvang en mouwlengte.

Heren:

Internationaal Nekmaat (omtrek in centimeter)
S 37, 38
M 39, 40
L 41, 42
XL 43, 44
XXL 45, 46
3XL 47, 48
4XL 49, 50

Wat is mijn boordmaat?

De maten van overhemden worden op 2 manieren weergegeven. Casual overhemden worden vaak aangeduid met maten als S, M, L, XL. Bij nette overhemden voor onder een pak wordt er gewerkt met een boordmaat. Een boordmaat kan je opmeten door je nekomtrek in centimeters op te nemen.

Boordmaat overhemd opmeten

Slim-fit of regular fit overhemd?

Wat is het verschil tussen Slim-fit en een Regular overhemd? Vroeger waren alle overhemden regular, de pasvorm was ruim. Tegenwoordig worden overhemden steeds meer als Slim-fit verkocht. Het verschil tussen deze twee pasvormen zit in de omtrek, Slim-fit zit strakker om het lichaam en is hierdoor meer getailleerd. Je kunt het beste kiezen voor een Slim-fit pasvorm wanneer je slank bent. Ben je stevig of heb je een buikje, kies dan voor regular.

Slim-Fit overhemd maat

Vragen over deze maten?

Heb jij een vraag over de maatvoering? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder. Wij zullen direct aan de slag gaan met het zoeken naar een passend antwoord.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

1 gedachte over “Overhemd maten”

 1. Beste,
  Ik zoek de juist maat voor een overhemd.
  Buik 125
  Arm 66
  Borst 123
  Beckham 47
  Graag helpen met het bepalen van de juiste regular maat.
  Met vriendelijke groet

  Beantwoorden

Plaats een reactie