Flared jeans

Er zijn hele strakke jeans te verkrijgen die tegenwoordig veel gedragen worden, maar ook zijn er broeken die wijder zijn. Een flared jeans is een jeans dat uitloopt in de pijpen en hij werd voornamelijk in de jaren 70 gedragen. Anno 2019/2020 is de jeans weer helemaal hip aan het worden. Steeds meer mensen beginnen weer met het dragen van een flared jeans.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Hoe valt een Flared jeans?

De flared jeans is sluit in de meeste gevallen mooi aan op het bovenbeen tot aan de knie waarna de pijpen wijder uitlopen. De jeans kan ook vanaf de heup al wijder uitlopen tot aan de enkels. Je kunt deze soort jeans aanschaffen in diverse webshops en winkels en in verschillende kleuren en maten. Hieronder lees je meer over hoe je deze broek het beste kunt dragen.

Flared jeans pasvorm

Veel mensen kunnen het dragen. Als je lange benen hebt en je bent wat tenger gebouwd, dan is een flared jeans erg mooi. Doordat je deze broek draagt en deze niet je smalle onderbenen benadrukt, lijk je iets voller. Je kunt deze broek dragen in combinatie met een mooi paar pumps, een sleehak of laarzen met een hak.

Uiteraard kun je ook schoenen eronder dragen met een platte zool, maar houdt er dan wel rekening mee dat je benen korter lijken. Boven een flared jeans kun je bijvoorbeeld een mooie blouse met blazer, een wat strakker shirt of een top dragen.

Wanneer kun je het beste een flared jeans vermijden?

In principe kun je met bijna ieder lichaamstype een flared jeans dragen. Of je nu een V-lijn-, H-lijn-, A-lijn-, 8-lijn- of O-lijnfiguur hebt. De broeken sluiten vaak mooi aan en je kunt kiezen uit een hele wijde broekspijp of een die wat subtieler wijder uitloopt. Het is vaak wel het mooist als je geen hele korte benen hebt.

Je zou ze kunnen vermijden, maar er is ook weer een trucje waardoor je benen langer lijken. Leg het accent op je taille, draag een hoge hak en kies voor een pantalon met bijvoorbeeld een horizontaal streepje aan de zijkant. Je benen lijken zo een aantal centimeters gegroeid.

Meer informatie:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie