De toekomst: Vrouwen met ongelijke voeten samen shoppen?

Het hebben van twee ongelijke voeten, bestaat dat? Jazeker! Je zal het maar hebben! Hoewel je het je wellicht niet zo goed kunt voorstellen, zijn er mensen waarbij hun linkervoet qua maat sterk afwijkt ten opzichte van hun rechtervoet.

Vrouwen met ongelijke voeten bestaan echt

Iemand uit Delft weet er alles van. Zij heeft links maat 40 en rechts maat 36,5. Dat betekent dat ze altijd twee paar schoenen moet kopen, een dure grap. Hoe vervelend is dat?! Via de eigenaar van een schoenwinkel in Delft, kwam ze in contact met een lotgenoot. Ook zij heeft ook twee ongelijke voeten, echter het tegenovergestelde van haar. Zij heeft links namelijk 36,5 en rechts 40. Denk jij dat jij verschillende schoenmaten hebt? Doe hieronder de test.

Samen shoppen om de juiste schoenmaat te scoren

De winkeleigenaar merkte dit op nadat hij beide dames, een week na elkaar, in de winkel heeft gehad. Via een oproep in het Radio West-programma ‘Debby en haar mannen’ vonden de dames elkaar. De twee dames kunnen voortaan samen schoenen shoppen!

Ongelijke schoenmaten kan erg prijzig zijn

De één heeft wel eens €700,- uitgegeven aan twee paar laarzen. De duurste aanschaf van de ander waren schoenen van €160,- per paar, wat dan dus keer twee moest. Beide dames houden van sneakers en sandaaltjes. Samen shoppen lukt dus prima. Bijkomend voordeel aan het hele verhaal is dat schoenverkoper de dames voortaan korting geeft wanneer ze samen twee paar schoenen komen kopen.

Ongelijke schoenmaten bij de voeten
Ongelijke schoenmaten bij de voeten

De toekomst, losse schoenen kopen?

Is het niet veel handiger wanneer je losse schoenen kunt kopen? Er zijn in Nederland, en het buitenland veel mensen die last hebben van verschillende schoenmaten. Je kunt een halve maat verschil nog eenvoudig opvangen, echter is het erg vervelend wanneer de linker schoen goed zit, en de ander niet. Niet iedereen kan namelijk altijd twee paar schoenen kopen.

Schoenen worden van begin af aan verkocht in paren. Links en rechts dezelfde maat. Waarom zouden we in deze tijden niet gewoon een linkerschoen en een rechterschoen los van elkaar kunnen kopen of bestellen? Je kunt hierdoor schoenen kopen in exact de juiste maat!

Wil je een correctie doorgeven of een vraag stellen? Reageren kan hieronder.

Informatie over maten:

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie