Hoge taille jeans

Broeken met een hoge taille raken weer steeds populairder. Jeans met een hoge taille zitten soms wel tot over je navel en accentueren ze. Voor mannen is dit natuurlijk een beetje gek, maar onder de vrouwen worden veel van deze jeans gedragen. Je kunt een high waisted jeans, of ook wel een broek met hoge taille, in verschillende vormen aanschaffen. De meest bekende vormen zijn de flared high waisted en de skinny high waisted. Wanneer kun je ze prima dragen en wanneer juist niet?

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Hoge taille jeans, Wanneer wel en wanneer niet?

Het is een broek die vanaf de heup of vanaf de knie wijder uitlopen. Als deze flared jeans een hoge taille heeft dan is het dus een flared high waisted. Bij een skinny high waisted is de broek bovenaan hoger dan je heupen, zit er veel stretch in en is de jeans strak om je onderbenen gesloten. Veel mensen kunnen de broeken met een hoge taille dragen. Maar in sommige gevallen kun je ze juist beter vermijden. Hieronder lees je er meer over.

Wanneer is het goed om een high waisted broek te dragen?

Als je een zandloperfiguur of ook wel een 8-lijn figuur hebt, dan kun je heel goed een broek met hoge taille hebben. Bij dit figuur beschik je over vrouwelijke vormen en heb je vaak wat bredere schouders, volle borsten, een smalle taille en wat bredere heupen. Door een high waisted broek te dragen, accentueer je ze en komt het smalste deel van je lichaam naar voren.

Zo lijken je bredere schouders en heupen wat smaller. Ook als je een rechthoekig figuur hebt kun je een high waisted dragen om wat meer vorm in je lichaam te krijgen. Draag bijvoorbeeld een mooie jeans met hoge taille, een strak bloesje of shirtje erboven en creƫer meer volume bij je schouders door bijvoorbeeld een jasje met wat schoudervulling.

Wanneer kun je deze jeans beter vermijden?

Als je een figuur hebt waarbij je een wat dikkere buik hebt en brede heupen en vollere billen, dan kun je in de meeste gevallen de broeken met hoge taille het beste laten liggen in de winkel.

Je heupen en buik gaan helaas wel weer voller lijken. Veel vrouwen willen juist bredere heupen wat smaller laten lijken. Omarm jij je vrouwelijke heupen en kunnen ze voor jou niet rond en vol genoeg zijn? Dan kun je prima een high waisted jeans dragen.

Meer informatie:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie