Skinny jeans

Een skinny jeans is een broek dat tegenwoordig veel gedragen wordt. Mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud lopen er mee. Een skinny jeans is een broek die nauw aansluit op je benen en is in de meeste gevallen grotendeels gemaakt van een stretch stof. Hoe valt deze broek en moet je een andere broekmaat kopen indien je dit model wilt aanschaffen? Meer daarover lees je op deze pagina.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Skinny jeans

Dit jeansmodel kan gedragen worden bij dagelijkse gelegenheden, maar ook op nettere gelegenheden zolang je het goed met andere kleding combineert. De skinny jeans zijn in veel webshops en winkels te verkrijgen en in diverse kleuren. Toch kan niet iedereen dit model hebben. Hieronder lees je met welk lichaamstype je wel of juist beter geen skinny jeans kunt dragen. Ook kunnen er aangepaste wasvoorschriften zijn.

Wanneer staat een skinny jeans mooi?

Het staat eigenlijk altijd mooi als je lange, slanke benen hebt. Het accentueert mooi de vorm van je benen en het staat bij veel gelegenheden goed. Ga je naar school of heb je een feestje? Dan kun je het goed combineren met een vestje, top, shirt, blouse of trui. Als je een nettere gelegenheid hebt, zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek waar je niet in pak of jurk hoeft te komen, dan kun je ook kiezen voor dit broekmodel. Zorg er dan wel voor dat je een nette blouse draagt waarbij je geen decollet├ę laat zien en kleed dit weer mooi af met een blazer en een net paar pumps of laarzen.

Wanneer kun je een skinny jeans beter vermijden?

Als je van jezelf weet dat je een wat vollere bouw hebt, dan is het goed om de skinny jeans te vermijden. Als je bijvoorbeeld volle dijen of brede heupen hebt, wordt dat extra geaccentueerd door dit model. Je billen, dijen en bovenbenen kunnen alleen nog voller lijken door deze jeanskeuze. Ook als je wat kleiner van stuk bent is het niet aan te raden.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie