O-Lijn figuur

Het vrouwelijk lichaam kan recht, plat, hartvormig, peervorming, zandlopervormig of rondvormig zijn. Ieder lichaam is anders en dat is natuurlijk erg logisch. De ene vrouw is weer ontevreden over haar volle dijen en weer blij met haar slanke taille, de ander vindt weer dat ze een vol buikje heeft en te platte billen. Iedereen is dus wel ergens onzeker over en dat is helemaal niet erg. Voor elk lichaamstype zijn er handige weetjes waardoor je die onzekerheden kunt verdoezelen. Dit geldt ook voor vrouwen met een O-lijn figuur. Een O-lijn figuur is een veelvoorkomend figuur, waar niet iedere vrouw tevreden mee is. Wat het precies voor een figuur is en hoe je je het beste kunt kleden met dit lichaamstype, lees je hieronder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jack & Jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Wat is een O-lijn figuur?

De “O” in het woord O-lijn zegt eigenlijk al genoeg. Dit figuur is rond en wordt ook wel het appelfiguur genoemd. Vaak heb je wat bredere schouders, een buikje, gemiddelde tot grote borsten en brede heupen.

Ook beschikken vrouwen met dit figuur over weinig taille. In sommige gevallen zijn de schouders iets smaller dan de heupen. De benen, armen en nek zijn vaak wel slank en lang.

Welke kleding staat mooi bij een O-lijn figuur?

Vrouwen met een O-lijn figuurtje willen vaak de nadruk leggen op de slanke benen en lange armen en niet op het ronde buikje of de brede heupen. Als je dit figuur hebt, kun je het beste verschillende lagen creëren. Je kunt het beste kiezen voor een heel outfit in één kleur.

Als je brede heupen hebt, kies dan bijvoorbeeld voor een donkere spijkerbroek met wijd uitlopende of recht pijpen. Hierdoor lijken je heupen minder breed. Kies dus niet voor een skinny jeans, hierdoor lijken je heupen alleen maar ronder. Ook bloesjes en tops die tot net over de heupen vallen, staan mooi bij dit lichaamstype.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie