Kledingtips korte benen

Sommige vrouwen en mannen hebben korte benen. Als korte benen langer lijken, lijken mensen ook direct langer en slanker. Er zijn een aantal handige trucjes waardoor je je benen langer kunt laten lijken dan dat ze daadwerkelijk zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Veel vrouwen denken al snel dat hun benen aan de korte kant zijn, doordat een broek te lang is. Maar als je kleiner bent dan de gemiddelde Nederlandse vrouw van 1,70 meter, dan is de broek al te lang. Dit wil dan niet zeggen dat je korte beentjes hebt. Hieronder lees je meer over hoe je korte benen langer laat lijken.

Wat moet je doen om korte benen langer te laten lijken?

Er zijn een aantal trucjes die je kunt toepassen zodat ze langer lijken. Als je benen langer lijken, oogt je hele lichaam meteen slanker. Welke vrouw wilt dat nou niet? Allereerst kun je kijken naar het soort shirt dat je draagt.

Kledingtips korte benen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je korte mouwen draagt lijken je benen al wat langer. Je kunt een shirtje met korte mouwen goed combineren met een broek met hoge taille. Door de hoge taille lijkt het alsof ze eerder beginnen en zo kunnen ze toch flink wat centimeters langer lijken.

Een skinny jeans met een hoge taille doet al helemaal wonderen. Ook een mooi paar pumps kunnen ze wat langer laten lijken. Nog niet helemaal tevreden? Combineer mooie pumps met een rok tot net over de knie en draag hier een shirtje met korte mouwen boven.

Wat moet je juist niet doen?

Er zijn een paar dingen die je niet moet dragen als je kortere benen hebt dan de gemiddelde Nederlander. Als je ze juist langer wilt laten lijken, vermijdt dan riemen en petticoats. Het is ook niet verstandig om een korte broek te dragen die op de knie komt. Hierdoor lijken de onderbenen nog korter waardoor het geheel uit balans wordt gehaald. Een korte broek kun je dan beter een stuk boven de knie dragen. Optisch lijken ze zo weer een stukje langer.

Mocht je nou echt niet zonder een riem kunnen, draag dan een mooie rok met hoge taille waar een tailleriempje in kan. Zo creƫer je alsnog lengte.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie