Kledingtips dikke bovenarmen

Veel vrouwen kunnen zich er erg onzeker door voelen: dikke bovenarmen. Vaak wordt er gedacht dat ze de enige zijn, maar wees gerust! Er zijn genoeg vrouwen (en mannen!) met vollere bovenarmen dan dat ze eigenlijk zouden willen. Nu heeft natuurlijk niet iedereen zin of de tijd om regelmatig naar de sportschool te gaan. Je kunt ze ook heel goed dunner laten lijken. Dit kan door middel van de juiste kledingkeuze. Hieronder lees je meer over hoe je dikke bovenarmen dunner kan laten lijken met mouwen en zonder mouwen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Dikke bovenarmen dunner laten lijken

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat door bepaalde mouwen je vollere bovenarmen verdoezelt kunnen worden. Het beste kun je kiezen voor een driekwart mouw, vooral als je slanke onderarmen hebt en wat vollere bovenarmen. Het “dikste” deel van je arm wordt door de driekwartmouw bedekt, waardoor je arm in zijn geheel slanker én langer oogt. De nadruk wordt op het dunste deel van je arm gelegd.

Kledingtips dikke bovenarmen

 

Ook wijde mouwen verdoezelen een hoop. Denk bijvoorbeeld aan een driekwart ballonmouw. Wat je beter niet kunt dragen zijn pofmouwen tot aan je pols, mouwen met onderaan elastiek of kapmouwen. Kapmouwen geven voornamelijk het tegenovergestelde effect. Hoe schuiner de mouw namelijk is, hoe dikker je bovenarm lijkt. Wil je dus je vollere bovenarmen verdoezelen? Kies dan voor een driekwartmouw, een wijd uitlopende mouw en/of een lange mouw. Wat ook nog een mogelijkheid is, is een bisschop mouw.

Doordat de onderkant strak om je arm zit wordt daar het accent op gelegd en lijkt het bovenste deel van je armen ook slanker. Vermijdt het liefst drukke printjes.

Dikke bovenarmen dunner laten lijken zonder mouwen

Het is natuurlijk zo dat hoe langer de mouw is, hoe slanker je arm vaak lijkt. Toch is het tijdens de warme zomerdagen niet fijn om in lange mouwen te lopen. Allereerst is het belangrijk dat je geen shirts met spaghettibandjes draagt.

Door het dunne bandje wordt de nadruk gelegd op de bovenarmen en dat wil je juist niet. Als je zonder mouwen toch je bovenarmen slanker wil laten lijken, kies dan voor een shirt of jurk dat de nadruk op je decolleté of taille legt. Hierdoor vallen ze minder op. Wil je toch een hemdje dragen? Neem dan geen dunne bandjes maar brede banden die in het midden over je schouder lopen.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie