Spijkerbroek wassen

Verreweg de meeste mensen vinden het lastig om een spijkerbroek te wassen. Als je weet hoe het moet is het helemaal niet zo moeilijk. Ten eerste is het heel belangrijk om het waslabel in je spijkerbroek te lezen. Volg altijd de was instructies op die daar beschreven worden.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Spijkerbroek wassen, tips en trucs:

Sommige nieuwe spijkerbroeken die een hele donkere wassing hebben kunnen het beste de eerste keer gewassen worden met toevoeging van een kopje zout. Dit om de kleur te fixeren.

Uiteraard is het altijd verstandig om gelijke kleuren samen te wassen. Voordat je de broek in de wasmachine legt is het belangrijk om de zakken te controleren of ze leeg zijn. Dit om schade aan je broek en wasmachine te voorkomen. Vervolgens draai je de spijkerbroek binnenstebuiten.

Spijkerbroek wassen

Zonder vlekken je broek weer mooi schoon.

Zo voorkom je dat je broek met strepen of vlekken uit de machine komt. Gebruik de aangegeven hoeveelheid wasmiddel en gebruik een lage temperatuur om krimp te voorkomen. Wasverzachter mag maar nooit te veel.

Hoe kun je een spijkerbroek drogen?

Als de wasmachine klaar is, is het belangrijk om hem er na het wassen direct uit te halen. Doe je dat niet dan kunnen er vlekken ontstaan. Draai de broek weer goed en hang hem aan de broekband op. Hang je de broek buiten kijk dan uit dat de broek niet in de volle zon hangt omdat hij dan kan verkleuren. Hang je de spijkerbroek binnen op houd dan rekening met een langere droogtijd.

Doe een jeans nooit in de droger. De hoge temperatuur laat je broek krimpen. Houd je al deze wastips aan dan ben je verzekerd van jarenlang plezier van je spijkerbroek.

Meer informatie:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

1 gedachte over “Spijkerbroek wassen”

Plaats een reactie