Helft van de vrouwen weet niet wat te dragen op kantoor

Wat trek ik aan tijdens mijn werk op kantoor? Dat zullen veel Nederlandse vrouwen zich geregeld afvragen. Geschikte kantoorkleding shoppen is niet zo makkelijk als het lijkt.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames


  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

Bekijk hier de kleding en tabellen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

De juiste kantoorkleding voor in de zomermaanden.

Met name in de zomermaanden, wanneer de temperaturen stijgen, heeft meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen moeite met het vinden van gepaste kantoorkleding.

Maar niet alleen de vrouwen hebben hier moeite mee. Ook mannen vinden het kiezen van geschikte kantoorkleding lastig. Echter, het percentage mannen dat moeite heeft met het vinden van gepaste kantoorkleding, ligt met 31% wel een stuk lager. Dit alles is gebleken uit onderzoek door marktonderzoeksbureau Ipsos. Het onderzoek is gebaseerd op duizend Nederlanders die op kantoor werken.

Niet de juiste zomerkleding voor op kantoor
Niet de juiste zomerkleding voor op kantoor

Vrouwen hebben het meeste moeite met het kiezen van de juiste kleding voor op kantoor

De meest ongepaste kledingstukken voor vrouwen op kantoor, zijn volgens Nederlanders korte broeken, mouwloze T-shirts en slippers, waarvan met name het laatst genoemde volgens meer dan de helft van de ondervraagden absoluut ‘not done’ is. Wat betreft blote schouders, vinden meer vrouwen dan mannen dat dit ongepast is op de werkvloer.

Een ander hekel punt is mannen op sandalen. In dit geval vindt met name een groot deel van de mannen dat dit ongepast is. Nog niet de helft van de vrouwen is het hiermee eens.

De juiste kantoorkleding voor in de wintermaanden

Ook tijdens de iets koudere maanden hebben collega’s soms moeite met de kledingkeuze van de kamergenoot of andere collega. De klassieke kersttrui kan op bepaalde afdelingen echt niet meer. Ook het dragen van geitenwollen sokken kan niet iedereen waarderen. Dames die zich te bloot kleden tijdens de koudere dagen en vervolgens klagen over een koud kantoor of kippenvel, is ook bij veel collega’s een doorn in het oog. Kleed je altijd netjes en gepast, dan kunnen de collega’s het niet achter je rug om over je kledingkeuze hebben.

Geschikte winterkleding voor op kantoor
Geschikte winterkleding voor op kantoor

In verschillende modebladen zijn diverse outfits te bekijken die geschikt zijn voor op kantoor. Uit deze bladen kun je inspiratie doen voor het kiezen van een geschikte outfit voor op kantoor. Kijk ook eens om je heen wat voor kleding je collega’s dragen.

Informatie over maten:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie