Steeds meer vraag naar grotere kledingmaten

De gemiddelde kledingmaat in Nederland ligt tussen de 42 en 44. In de verschillende kledingwinkels kom je dan ook veel kleding tegen in deze maten. Heb je een kleinere of juist een grotere kledingmaat dan heb je vaak maar een beperkte keuze of een kleine voorraad. Steeds meer vrouwen tekenen daarom een petitie voor grotere kledingmaten in de rekken.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

De modewereld veranderd, winkels veranderen niet mee

Wanneer je de ideale kledingmaat hebt dan kun je in elke winkel een mooi kledingstuk kopen. Hoe zit dat wanneer je, volgens sommigen, ‘oversized’ bent? Veel mensen hebben nog steeds het idee dat de perfecte vrouw slank is en een maatje 36 draagt. Dat beeld is de laatste jaren aan het veranderen.

Grotere maten meer in de ‘normale winkels’

Je ziet echter in de gemiddelde kledingwinkel nog maar weinig variatie in de grote maten. Vaak is er een aparte collectie waar de dame met een maatje meer uit kan kiezen. Enkele gespecialiseerde winkels voor grote maten bieden dan een uitkomst. Echter kun je je dan als vrouw gediscrimineerd voelen omdat je bijna verplicht wordt om naar een bepaalde winkel te gaan. Daarom slaan steeds meer vrouwen de handen ineen en tekenen ze de petitie dat er in kledingwinkels meer kleding moet worden verkocht met een grotere kledingmaat.

Winkels verplichten tot verkoop grotere kledingmaten

In deze petitie willen ze de kledingmarkt ‘verplichten’ om de collectie aan te bieden vanaf maatje 34 tot aan maat 48. De initiatiefneemster is hier al jaren mee bezig. Inspiratie haalde ze uit een Spaanse dame die een soortgelijke petitie heeft aangeboden aan Zara. Met succes, nog dezelfde dag is een XXL kledingstuk verkocht.

Waarom wordt het niet verkocht?

Welke redenen er worden gehanteerd om geen grote maten te verkopen worden geen duidelijke antwoorden op gegeven. Ook een hogere prijs betalen is voor velen geen probleem. Ze willen er net als ieder ander leuk uitzien volgens de laatste mode.

Meer maten:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie