Etiketten uit kleding knippen

Wie ergert zich er niet aan, het vervelende etiket in je kleding. Als het niet kriebelt dan schijnt het wel door of zit het simpel gewoon in de weg. Veelal zit het etiket aan de zijkant van een blouse en is het een doorn in het oog voor velen. De schaar erin is vaak de enige goede oplossing.

Etiketten in kleding

Elk kledingstuk (op sokken na) heeft een etiket waarop je kunt zien waarvan het gemaakt is, welke merk het is en wat de wasvoorschriften zijn. Op hoeveel graden mag je het wassen en mag het daarna in de droger? Op het etiket in je kleding staat veel relevante en belangrijke informatie.

Etiketten in kleding

Waarom een etiket?

Een fabrikant wil de gebruiker van een kledingstuk vaak zo goed mogelijk informeren. Daarom zie je de informatie ook vaak in meerdere talen staan. Het gevolg daarvan is dat het etiket erg groot is en soms ook meerdere ‘flappen’ heeft. Dit zorgt voor nog meer irritatie wanneer je het draagt. Als je een kledingstuk te warm wast of verkeerd droogt kan het krimpen of stuk gaan. De fabrikanten dekken zich in door te verwijzen naar het label waarop staat hoe je het beste het kledingstuk kan wassen. Daardoor zal het ook niet snel verdwijnen uit je kleding.

Wat kun je het beste doen?

Eigenlijk is er maar één oplossing voor dit euvel en dat is de schaar erin… Let dan wel goed op dat je niet te dicht bij de naad knipt anders knip je een gat in je kledingstuk en is je kleding, stuk. Met een goede scherpe schaar knip je dicht langs de rand het etiket uit je kleding. Kun je het ‘gewoon’ wassen op 30 of 40 graden dan kan het mee met de massa, is het van een aparte stof en is handwas beter? Let er dan goed op wanneer je een was gaat draaien dat je deze even apart wast.

Informatie over maten:

Last updated: zaterdag 2 november 2019

Plaats een reactie