Boyfriend jeans

Een boyfriend jeans is een broek die wat slordiger staat. Hij wordt de boyfriend jeans genoemd, omdat het een ietwat mannelijke broek is die eigenlijk zo uit de kast van je vriend gepakt zou kunnen zijn. Een boyfriend jeans zit vaak strak om de billen en loopt iets wijder uit naar beneden. Hoe is de pasvorm en welke maten moet je gebruiken om een goede broek te kopen? Meer daarover lees je in het onderstaande artikel.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Boyfriend jeans, welke heb je nodig en wanneer kun je deze dragen?

Je kunt de onderkant van de broekspijpen oprollen om een wat stoerdere uitstraling te creƫren. Je kunt de boyfriend jeans niet bij elke gelegenheid dragen, omdat het niet heel netjes is. Het is toch een wat slordigere broek met een stoere uitstraling. Je kunt in ieder geval niet met zo een broek aankomen op een sollicitatiegesprek of ander belangrijk moment.

Het leuke aan de boyfriend jeans, is dat slanke vrouwen hem kunnen dragen maar ook bij wat vollere vrouwen staat hij mooi. Hieronder vind je meer informatie over wanneer je de broek goed kunt dragen en wanneer misschien toch niet.

Wanneer is deze outfit geschikt?

Als je een wat tenger figuur hebt, kan je de boyfriend jeans bij dagelijkse bezigheden dragen. Doordat de broek wat wijder uitloopt, lijkt het net alsof je benen wat voller zijn en je dus meer vrouwelijke vormen hebt. Als je hier een mooie hak onder draagt, lijk je weer wat langer. Dit zit er erg mooi uit.

Wanneer je wat voller bent, kleed het vaak af juist omdat hij wat wijder uitloopt. Vaak staat een donkere broek mooier bij een vollere vrouw dan een hele lichte kleur jeans. Het is goed om een wat strakker shirt of bloesje te dragen op deze broek. Als je bijvoorbeeld een wijde trui of een dik vest op deze jeans draagt, dan komt het wel erg slordig over. Een strak shirtje met hierover een blazer laat het toch weer netter ogen en zo lijk je vaak ook iets slanker.

Meer informatie:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie