Kledingtips dikke bovenbenen

Vrouwen en hun lichaam. Het is soms nog wel een dingetje. De ene vind dat ze brede heupen heeft, de ander dat ze dikke bovenbenen heeft. Dikkere bovenbenen kunnen als vervelend worden ervaren, maar wist je dat er heel veel trucjes zijn zodat je benen langer én slanker lijken? Bekijk de kledingtips op deze pagina.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Kledingtips bij dikke bovenbenen

Er zijn een aantal kledingstukken die ervoor zorgen dat je volle bovenbenen slanker ogen en er zijn natuurlijk kledingstukken die je moet vermijden. Hieronder lees je meer over hoe je je volle bovenbenen slanker kan laten lijken.

Dikke bovenbenen slanker laten lijken

Als je ze slanker wilt laten lijken, dan zijn er een aantal kledingstukken die je moet vermijden. Zo is een skinny jeans erg mooi als je slanke kuiten hebt, maar met dikke bovenbenen wordt daar meer accent op gelegd waardoor je benen nog voller en dikker lijken.

Ook schoenen kunnen helpen

Ook platte schoenen kunnen ervoor zorgen dat je benen korter en voller lijken, dus als je hakken kunt dragen, draag deze dan het liefst ook. Je kunt je bovenbenen slanker laten lijken door voor een wijd uitlopende broek te kiezen. Deze broek legt het accent op het dunste deel van je benen, namelijk je enkels. Broeken met verticale strepen zorgen ervoor dat je dikke bovenbenen dunner lijken. Draag je liever geen broeken? Dan is een A-lijn jurk of rok erg fijn. Als je deze draagt tot net over je knieën, lijken je benen direct een stuk langer en slanker.

Wat misschien ook wel goed is om te weten, is dat glanzende broeken en rokken je benen voller laten lijken, terwijl matte broeken en rokken je benen juist dunner laten lijken. Als je een matte zwarte rok of broek draagt, zit je dus altijd goed.

Welke broeken staan daar mooi bij?

Als je graag broeken draagt en je het wat vollere bovenbenen, dan is het zoals hierboven al beschreven niet heel verstandig om een skinny jeans te dragen. Je kunt het beste kiezen voor een broek met een verticale lijn, wijde broeken, broeken waarbij je je enkels laat zien of een high waisted broek.

Doordat je een hoge broek draagt, lijken je benen langer en dus ook slanker. Draag geen high waisted broeken als je brede heupen en een buikje hebt: dit accentueert het en dan lijk je juist daar voller.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie