A lijn figuur

Sommige vrouwen weten het niet, maar er zijn dus verschillende soorten lichaamstypes. Zo heb je een H, V, 8, 0 en de A lijn. Als je weet welk figuur je hebt, is het een stuk gemakkelijker om kleding te kopen. Je weet precies wat er wel of niet bij je figuur past en dat is alleen maar mooi meegenomen. Als je het nog niet weet, dan kom je daar achter door bijvoorbeeld een figurentest te maken. Hieronder lees je meer over het A lijn figuur. Wat is een A lijn figuur en welke kleding staat er mooi bij?

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Wat is een A lijn figuur?

Er zijn eigenlijk twee varianten. Je hebt de rechte en de ronde. De rechte houdt in dat je heupen breder zijn dan je schouders, je een gemiddeld tot lang bovenlichaam hebt, je schouders recht zijn en de taille smal. Mensen met dit rechte A lijn figuurtje hebben over het algemeen allemaal een platte buik. Een ronde variant is eigenlijk bijna hetzelfde als de rechte, alleen het verschil is dat de heupen niet recht en breed zijn maar meer vol en breed. Ook hebben mensen met dit soort figuren vaak platte billen of juist ronde billen.

Welke kleding staat mooi bij een A lijn figuur?

Met een recht A lijn figuur kun je veel kleding dragen. Dit geldt hetzelfde voor een rond figuur. Je moet alleen wel weten wat mooi staat en wat niet. Over het algemeen kun je met een A lijn figuur goed lichte bovenkleding, jasjes en shirts tot over de heupen, rechte rokken, maxi jurken of rokken, kleding met een A-lijn silhouet, rechte broeken, broeken met stretch, kleding met een hoge taille en shirts met pofmouwen dragen.

Doordat de heupen breder zijn dan je schouders is het goed om met deze bovenstaande kledingstukken meer aandacht te trekken naar je slanke taille. Ook kun je beter je schouders en borsten wat voller laten lijken dan dat je alle aandacht naar je heupen trekt.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie