V-lijn

Vrouwen beschikken allemaal over een ander figuur. De een heeft een recht figuur, de ander weer een rond of juist een zandloper figuur. De verschillende soorten figuren, zijn onder andere een H-lijn figuur, een A-lijn figuur, een 8-lijn figuur en een 0-lijn figuur. Ook is er een figuur dat een V-lijn figuur wordt genoemd. Op deze pagina kun je meer vinden over dit figuur. Zo lees je onder andere wat een V-lijn figuur is en welke kleding mooi staat bij dit type lichaam.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Wat is een V-lijn figuur?

Bij een V-lijn figuur zijn je schouders breder dan je heupen. Meestal beschikt iemand met dit figuur over een atletisch lichaam, met mooie, slanke en lange benen. De bovenkant van het lichaam is vaak iets grover dat gekenmerkt wordt door een kort bovenlichaam, een rechte schouderlijn, gemiddelde tot volle borsten en lange armen. Ook heeft een vrouw met dit type figuur vaak wat plattere billen, smalle dijen en wat grotere voeten. Het wordt ook wel een omgekeerde driehoekfiguur genoemd.

Welke kleding staat mooi bij een V-lijn figuur?

Als je over dit lichaamstype beschikt, dan zijn er een aantal soorten kledingstukken die je goed kunt dragen. Ook zijn een paar kledingstukken die je beter kunt vermijden. Effen bovenkleding, aangesloten tops, V-halskleding, haltertops, jurken met rechte pasvorm, plooirokken, jumpsuits, harembroeken, onderkleding met prints, korte rokken bij lange benen en flared rokken staan er mooi bij een omgekeerde driehoekfiguur.

Wat je beter kunt vermijden, zijn jasjes met schoudervulling, opvallende bovenkleding en kleding die accent leggen op je schouders en/of taille. Een boyfriend jeans staat ook erg mooi bij een vrouw met een omgekeerde driehoekfiguur. Hoe veel mensen geen boyfriend jeans of broeken met prints kunnen dragen, kan iemand met een V-lijntje dit heel goed. Probeer wel altijd de kleding aan de bovenkant rustig te houden.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie