Blouses wassen

Uiteraard wil je je favoriete blouses lang mooi houden. De juiste manier van wassen is onder andere bepalend of je je blouses lang mooi houdt of niet. Hoe je de blouses moet wassen hangt af van het materiaal waar het van gemaakt is. Een katoenen blouse vergt nou eenmaal een andere behandeling dan een zijden.

Blouses wassen volgens het waslabel

In iedere blouse zit aan de binnenkant een label waar je kunt lezen van welk materiaal de blouse is en op welke temperatuur je het moet wassen. Houd deze temperatuur altijd aan. De stof is hier namelijk op getest. Denk je dat een andere temperatuur best mogelijk is dan loop je de kans dat de kleuren doorlopen of dat de stof minder mooi is na de wasbeurt.

Was een blouse altijd binnenste buiten en met de knoopjes dicht. Zo voorkom je dat de knoopjes en de stof beschadigen door het draaien van de trommel. Wil je het helemaal veilig doen, stop de blouse dan in een waszak die groot genoeg is. Ook wassen op een laag toerental verlengt de leeftijd van je blouses.

Blouses wassen, handwas

Mag je een blouse niet in de wasmachine wassen doe het dan in een sopje met de hand. Zorg ervoor dat het water niet te warm is en gebruik een fijnwasmiddel voor de handwas. Wring de blouse nooit uit maar knijp voorzichtig.

Heb je een leren blouse of heeft het leren accenten breng het dan naar de stomerij. Ze weten precies hoe ze deze moeten behandelen zodat hij schoon wordt en onbeschadigd blijft.

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie