Blouses strijken

Hoewel er veel blouses zijn die het etiket “strijkvrij” krijgen is het in de meeste gevallen toch wel nodig om je blouse te strijken. De zogenaamde strijk vrije blouses kun je na het wassen en drogen direct aantrekken.

Ze worden tijdens het dragen redelijk glad door de warmte van je lichaam. Maar voor een echt perfect resultaat kun je toch het beste een strijkijzer pakken. Moet je de blouse strijken dan is het wel fijn om te weten hoe je dat het beste kunt doen.

Blouses strijken? Kledinglabel bekijken!

Voordat je begint met het strijken van je blouse is het belangrijk dat je eerst het etiket dat in de kleding zit leest. Hier staat behalve hoe je de blouse het beste kunt wassen ook hoe warm je het mag strijken. Dit staat meestal aangeven met stippen. Één stip betekend lauw, twee stippen warm, drie stippen heet et cetera. Op je strijkijzer staan ook stippen. Houd hetzelfde aantal stippen van het label op je strijkijzer aan. Het kan dan eigenlijk niet snel meer misgaan.

Twijfel je, begin dan iets minder warm. Te heet kan namelijk de stof beschadigen. Dit is ook niet meer te herstellen. Zit er geen label in de blouse dan kun je kijken naar de stof.

Hoe kwetsbaarder de stof hoe kouder en voorzichtiger je het moet behandelen. Zo moet bijvoorbeeld zijde heel lauw gestreken worden en mag 100% katoen heel heet. Begin voor de zekerheid met een laag ingestelde temperatuur.

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie