Hoe kun je het beste een jas wassen?

Een jas wassen vergt iets meer aandacht dan het wassen van andere kleding. Niet alle jassen kunnen zelf gewassen worden. Wollen jassen bijvoorbeeld moet je naar een stomerij brengen. Ze hebben bij de stomerij verstand van het reinigen van kwetsbare stoffen zoals wol. Ze zorgen ervoor dat het goed gereinigd wordt en ook niet onbelangrijk, mooi blijft.

Wassen bij de stomerij

Andere stoffen kun je prima zelf wassen. Zelfs waterafstotende jassen kunnen gewoon in de wasmachine. Een regelmatige wasbeurt zorgt er juist voor dat de stof goed blijft ademen omdat de poriën zo ontdaan worden van vuil en dus open blijven.

Merk je dat de jas na een paar wasbeurten minder waterafstotend wordt, behandel hem dan eenvoudig met een water afstotend middel. Is het gemaakt van katoen of van synthetisch materiaal dan kan hij ook in de wasmachine.

Jas wassen volgens het kledinglabel

Kijk op het etiket wat de beste temperatuur is en zorg ervoor dat je de jas binnenste buiten in de trommel doet met de rits en knopen dicht. Zo voorkom je schade aan de stof en aan de wasmachine. Heb je een jas met een donzen voering dan kun je hem naar de stomerij brengen of je kunt ervoor kiezen hem zelf te wassen. Wat normaal gesproken niet mag, maar wat je bij een donzen jas moet doen is het drogen in de droogtrommel. Héél belangrijk is dat je een tennisbal mee laat draaien in de trommel. Zo wordt het dons weer mooi verdeeld over de binnenvoering.

Tips en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie