BH wassen

Een BH is over het algemeen gemaakt van mooie en kwetsbare stof. Een BH wassen vergt dus iets meer aandacht dan een ander kledingstuk. Hoewel het wel het beste is, is het niet speciaal nodig om de BH apart met de hand te wassen. Hij mag best in de wasmachine als je maar de volgende tips in acht neemt.

BH wassen met een waszakje

Was je hem in de wasmachine gebruik dan altijd een waszakje. Dit voorkomt dat het verstrikt raakt in een ander kledingstuk. Ook blijft de stof zo veel mooier omdat het niet direct contact maakt met de trommel. Vergeet vooraf niet de haakjes dicht te maken voordat je hem in de waszak stopt. De haakjes gaan sneller kapot omdat ze kwetsbaar zijn en bovendien kunnen ze aan iets anders blijven haken.

Een BH wassen doe je samen in een niet te volle trommel met separate kleuren. Zo blijft de kleur het mooiste en voorgevormde cups raken niet uit vorm omdat ze niet in de verdrukking komen. Gebruik het liefst een fijnwasmiddel. Deze is speciaal ontwikkeld voor kwetsbare stoffen zoals mooi kant en satijn.

Altijd op een lage temperatuur

Op een lage temperatuur van 30 graden kun je het beste de BH wassen. Ook als je op de hand wast moet je de temperatuur op zo’n 30 graden houden. Gebruik een fijnwasmiddel speciaal voor de handwas. Voorkom wringen maar knijp het zachtjes uit. Om te drogen kun je deze het beste neerleggen. Hang je hem aan een bandje op dan gaat na een paar keer drogen de rek uit het elastiek.

Meer artikelen:

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie