BH maat opmeten

Wist je dat de meeste vrouwen een verkeerde BH maat dragen? Uit onderzoek is gebleken dat 80 tot 85% de verkeerde maat draagt! Vandaar even een korte cursus BH maat opmeten. Het is heel eenvoudig.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames


  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Scotch & Soda: Bij Scotch & Soda is een overzicht te vinden met maten en tabellen

Bekijk hier de kleding en tabellen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

BH maat opmeten stappenplan

Neem een meetlint en meet de omvang onder je borsten. Zorg ervoor dat het meetlint recht om je lichaam zit, net zoals een ‘borstenhouder’ hoort te zitten. Houd het lint niet te strak maar ook niet te losjes. Het aantal centimeters wat je nu af kunt lezen is deel één van je lingeriemaat. Ben je slank dan zal het tussen de 70 en 80 centimeter zijn. Ben je iets steviger dan is het 85, 90 of 95 centimeter. Een grotere omvang is uiteraard ook mogelijk. Een BH maat loopt op per 5 centimeter.

Cupmaat opmeten

Na het meten van de omvang onder de borsten moet de maat van de cup opgemeten worden. Voor de cupmaat leg je het meetlint rond om je lichaam ten hoogte van de borsten. Neem het volste gedeelte van je borsten en houd het lint weer recht. Het aantal centimeters bepaalt dan de cupmaat. Als je een BH koopt moet je deze twee maten bij de hand houden.

Tabel met BH maten

Zoek in de tabel jouw twee maten op en je hebt precies de juiste BH maat. Zit je qua omvang tussen twee maten in houd dan de kleinste aan. Het rekt namelijk altijd een beetje uit. Neem je hem te wijd dan kan hij na een tijdje te groot worden in de omvang wat tot gevolg heeft dat het niet mooi recht op de rug blijft zitten maar steeds naar boven kruipt.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie