Lingeriematen

Lingerie zoals slips en ondergoed hebben meestal een andere maataanduiding dan kleding. Zo kun je Nederlandse lingeriematen tegenkomen maar ook Engelse en internationale maten. Let hier goed op als je nieuw ondergoed gaat aanschaffen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames


  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Scotch & Soda: Bij Scotch & Soda is een overzicht te vinden met maten en tabellen

Bekijk hier de kleding en tabellen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Lingeriematen vind je in de kledinglabels

De lingeriematen staan altijd aangeven bij de lingerie. Om op de juiste maat te bepalen is het altijd belangrijk om te meten. Gebruik hiervoor een gewoon meetlint. Voor de juiste lingeriemaat van een BH is het nodig om de omvang onder de borsten op te meten. Doe dit op de plek waar de band van de BH hoort te zitten. Vervolgens meet je de omvang van de borsten op het “volste” gedeelte. Nu heb je de juiste maten om de perfecte BH aan te schaffen.

Elke keer opnieuw je lingeriemaat opmeten

Herhaal het meten iedere keer als je weer een nieuwe BH wilt kopen. Als je in de tussentijd iets in gewicht bent aangekomen kan het zijn dat je een andere omvang hebt gekregen. Dus om teleurstelling te voorkomen kun je het beste altijd van te voren meten voor de juiste maat ondergoed.

Slipmaat opmeten

Om de maat slip te bepalen hoef je alleen maar de heup omvang te meten. Ook kun je als je geen meetlint in de buurt hebt de maat van je fijnste jeans op pantalon aanhouden.

Kijk wel goed naar de lingeriematen die bij het ondergoed aangegeven staat. Als je Nederlandse maat 40 is en je bestelt een short of slip in een Engelse maat dan gaat het echt niet passen. Maat 40 in Engeland is hier namelijk een XXL. Dus voor de juiste lingeriemaat: Meet altijd van te voren de omvang en kijk dan in de tabel met lingeriematen welke maat je moet aanschaffen.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie