Zwembroek maat opmeten

Een zwembroek moet lekker zitten. Maar lekker betekent in dit geval niet, wat sommige mannen denken, dat hij te wijd mag zitten. De maatvoering van zwembroeken kan net als bij reguliere broeken van elkaar verschillen. De stof waarvan het gemaakt is, is daarbij ook nog van belang.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Heren
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

Bekijk hier de tabellen en maten >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

De juiste maat zwembroek

Een zwembroek gemaakt van een hoog percentage polyester is de fijnste soort voor een wedstrijd. Hier zit minder elastan in die voor de rek zorgt. Behalve dat elastan voor een snellere slijtage zorgt zit de broek ook wat losser. Een zwembroek met elastan wordt dus vaker gebruikt door recreatieve zwemmers. Om er zeker van te zijn dat je de broek niet verliest tijdens een enthousiaste duik van de duikplank is het belangrijk dat je de juiste maat zwembroek draagt.

Bepalen en opmeten van de zwembroek maat

Je kunt uitstekend de maat aanhouden van de slips of boxershorts die je in de kast hebt liggen. Twijfel je over de maat dan kun je eenvoudig met een meetlint je heup omtrek meten. Houd ongeveer een centimeter of 3 onder je taille aan.

Zoek nu in de tabel voor zwemkleding de juiste maat op. Houd je de maat aan van een short die je al in de kast hebt liggen kijk dan goed welke maat het is. Dit klinkt eenvoudig maar sommigen willen zich nog wel eens vergissen in de maatvoering.

Zwembroekmaten tabel

De maten van een zwembroek wordt meestal aangegeven in een maat 3, 4 of 5 en groter. Let op, een Chinese maat 5 is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een Amerikaanse maat 5. Houd dus de tabel aan en je hebt de juiste maat te pakken. Naast de US maten kun je ook de confectiematen of internationale maten tegenkomen in het label van zwemkleding.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie