Kledingtips smalle nek

Vrouwen vinden het over het algemeen fijn als ze een smalle nek hebben. Maar soms kan het zo smal zijn, dat het juist iets mooier is om hem wat breder te laten lijken. Je kunt het op diverse manieren wat breder laten lijken. Hieronder lees je op welke manieren dit kan.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Kledingtips bij een smalle nek

Het staat erg mooi om een smalle nek te accentueren. Je mag er natuurlijk trots op zijn en hoe leuk is het dan om de nadruk te leggen op je mooie, slanke nek. Er zijn veel halslijnen en hieronder vind je meer informatie over welke halslijnen daar mooi bij passen.

Do’s en Don’ts

Een diepe V-hals, een verticaal sjaaltje of een coltrui lijkt je nek nog smaller dan hij al is. Als je het graag wat voller wilt laten lijken, vermijdt dan deze drie dingen. Leg het accent op de taille. Dit zorgt er optisch voor dat het oog richting de taille gaat in plaats van richting het hoofd.

Invloed van je kapsel

Wat je ook kunt doen, is kijken of je kapsel wel goed bij je figuur past. Als je je nek wat voller eruit wilt laten zien, dan is een kort kapsel of juist een lang kapsel aan te raden. Als je een kapsel hebt dat op je schouders valt is als het ware een deel van je nek weg en lijkt hij juist weer wat smaller. De volgende keer dat je bij de kapper aan het wachten bent, kijk dan eens in een modellen boek. Wellicht zie je daar een mooi kapsel dat je eens kunt gaan proberen.

Welke halslijnen passen daarbij?

Een vierkant uitgesneden hals past mooi bij een smalle nek, mits je geen vierkante, scherpe kaaklijn hebt. Als je over een vierkante kaaklijn beschikt versterkt een vierkant uitgesneden hals dit en lijkt je gezicht erg hoekig en dus ook minder vrouwelijk. Andere halslijnen die erg mooi kunnen staan bij de meeste vrouwen zijn de boothals, U-Hals, V-hals, hartvormige hals en strapless shirts en/of jurkjes.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie