Kledingtips dikke nek

Als je vindt dat je een “dikke” nek hebt, dan kan dat erg vervelend zijn. Je kunt hier onzeker door worden, wat natuurlijk niet fijn is. Er zijn een aantal trucjes waardoor je dit slanker eruit kan laten zien. Kleding kan al veel doen, maar ook je kapsel kan ervoor zorgen dat het slanker lijkt. Daarnaast kun je ook met make-up je dikke nek slanker doen ogen. Hieronder lees je verschillende trucs waardoor je nek dunner lijkt en waardoor jij waarschijnlijk weer wat zelfverzekerder bent.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Smaller laten lijken door kleding

Kleding kan erg veel doen als het gaat om iets slanker of juist voller eruit te laten zien. Als je een volle nek hebt naar jouw idee, dan kun je bijvoorbeeld een zwarte coltrui dragen. In de winter is het heerlijk warm en zwart slankt af. Ook doordat het een coltrui is wordt een groot gedeelte bedekt en lijk je direct slanker.

Je kunt het beste voor een subtiele coltrui kiezen van een dunne stof die het accent ook op bijvoorbeeld je taille legt. Er zijn ook leuke zomerse coltruien van dunne stofjes aan te schaffen. Ook een hoge lijn zoals een shirt met kraagje kan een dikke nek dunner doen lijken. Houd je niet van hoog aansluitende kleding? Kies dan voor een diepe V-hals. Als je meer huid laat zien in een verticale lijn, lijkt je nek langer en dus ook slanker.

De invloed van je kapsel

Als je je nek dunner wilt laten lijken door voornamelijk je kapsel, dan is het goed om te kiezen voor een kapsel dat net op je schouders valt. Hierdoor “valt” een stuk weg waardoor je er slanker uitziet.

Make-up en accessoires

Je kunt het er smaller uit laten zien door gebruik van make-up. Je kunt je gezicht contouren, maar ook je nek. Breng wat brons kleur aan vlak onder je kin en vervaag dit in een rechte lijn naar beneden. Het oogt zo slanker. Houd je van sjaals? Knoop dan een dun, lang sjaaltje om. Door de verticale lengte lijkt het ook weer iets smaller.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie