Kledingtips smalle schouders

Als je smalle of afhangende schouders hebt dan wil je vaak dat het toch iets breder oogt. Vaak beschik je over een A-lijn of een 8-lijn. Als je wat smallere schouders hebt die je wat breder eruit wilt laten zien, dan kan dat door een aantal trucjes toe te passen. Vooral  door bepaalde kledingstukken te dragen kan je het eenvoudig ‘aanpassen’. Hieronder kun je daarvoor leuke kledingtips en adviezen lezen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Kledingtips bij Smalle schouders

Je kunt door kleding je schouders breder laten lijken. Draag bijvoorbeeld een mooi top, shirt of blouse met een horizontale print of halslijn. Denk bijvoorbeeld aan de boothals of vierkante hals. Door de vorm van de halslijn creëer je een optische breedte. Je kunt ook kiezen voor kleding met een pofmouwtje of kapmouwen. Deze twee soorten mouwen hebben ook hetzelfde effect en laten ze dus ook breder ogen.

Handige tip:

Wat ook helpt is door een ondiepe V-hals te dragen die tot aan je schouders gaan. Zo leg je er meer de nadruk op. Ook versiering in kleding, schoudervulling en smalle bandjes kunnen ze breder doen lijken. Draag je lange of driekwart mouwen? Stroop deze tot aan boven op en door de plooien ogen ze ook weer iets breder. Zorg ervoor dat de maten daarbij niet te strak zijn. Hierdoor leg je het accent op de verkeerde plek.

Sieraden

Door gebruik te maken van verschillende sieraden en accessoires kun je de accenten verleggen naar andere delen van je lichaam. Met een mooie (lange) ketting bijvoorbeeld creëer je meer lengte op het bovenlichaam. Ook mooie oorbellen of een riem kun je daarbij gebruiken.

Welke kleding staat altijd mooi?

Kleding met een boothals, wijde V-hals, scoophals, horizontale strepen, horizon gedragen col, kapmouwen, pofmouwen, vierkante hals, hoge ronde hals en jasjes met schoudervulling staan eigenlijk altijd wel mooi bij vrouwen met smalle schouders. Je kunt met kleding eindeloos variëren als het om kleur gaat. Wil je dat de aandacht juist naar je schouders gaat? Kies dan bijvoorbeeld voor een lichte kleur en draag er iets donkers onder.

Meer maten:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie