Golfkleding maatvoering

Waar moet je op letten als je nieuwe golfkleding gaat kopen? Als je een beetje op de hoogte bent dan weet je dat je niet zomaar alles mag dragen op de golfbaan. Ben je niet helemaal op de hoogte van de kleding etiquette op de golfbaan dan moet je vooral even verder lezen om geen blunder te slaan op de baan. Te grote of te kleine kleding is daar een voorbeeld van. Hoe zit het precies met de maatvoering van deze kleding? Moet je het juiste strak of losjes dragen? Meer daarover lees je hieronder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Golfkleding maatvoering

Vrijetijdskleding, trainingspakken en joggingbroeken mogen onder geen beding gedragen worden op de golfbaan. Net zoals T shirts zonder kraag. Wat je wel draagt is speciale kleding die ontwikkeld is om te golfen. Ten eerste draag je een pantalon. Deze pantalon is ademend, neemt geen zweet op en er zit voldoende rek in om lekker te bewegen. Er zijn ook pantalons te koop die water afstotend zijn, wat fijn is als er onverwachts een buitje valt.

Wat mag wel en wat mag niet?

Bij mooi weer mag er ook een bermuda gedragen worden. Let er wel op dat de mannen de bermuda op kniehoogte horen te dragen en dat de bermuda voor de vrouwen maar iets korter mag zijn. Op de bermuda wordt een polo gedragen. Op de golfbaan mag je geen shirt dragen zonder kraagje.

Maten in golfkleding

De maten van de golfkleding wordt meestal in confectie maten aangegeven. Ook is het mogelijk dat het in internationale maten aangegeven wordt. Check altijd even voordat je golfkleding gaat kopen welke maat je in de kast hebt hangen. Deze maat kun je aanhouden voor je golfkleding. O ja, voor de finishing touch mag je een hoed op pet dragen op de golfbaan. Ga je ergens naar binnen zet deze dan netjes af.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie