Fietskleding maatvoering

Als je voor de eerste keer fietskleding gaat kopen moet de kleding wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bij fietskleding is het heel belangrijk dat  het heerlijk zit en dat je met je fiets broekje uren op het zadel kunt zitten zonder dat je zadelpijn krijgt. Koop dus een fietsbroek met een goede zeem in het zitvlak.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Maatvoering bij fietskleding en wielerkleding.

Niet minder belangrijk is dat de fiets of wielren kleding licht van gewicht is en dat het ademend is. Je transpireert veel tijdens het fietsen en als het transpiratie vocht niet afgevoerd kan worden kun je het koud krijgen en zelfs in de winter voor onderkoeling zorgen. Ook wordt de kleding zwaarder waardoor je langzamer wordt. Het beste kun je met laagjes werken die ademend zijn. Een onder shirt is fijn omdat het Je transpiratie vocht opneemt en je kunt bij warm weer ook nog eens een laagje uittrekken. En strak shirt en een strak broekje zitten het fijnst om te wielrennen.

Maten bij fietskleding.

Let bij het aanschaffen van nieuwe fietskleding ook of er geen vervelende naden of irriterende ritsen op zitten en koop de juiste maat. Te grote of te kleine kleding fietst niet lekker en kan de prestaties beïnvloeden. Je kunt het beste je eigen maat aanhouden. Het is handig om fietskleding te kopen met een aantal zakken. Hier kun je onder andere een bidon, energie reep of iets anders in bewaren.

Behalve goede fietsschoenen is het ook verstandig om een goede fietshelm aan te schaffen. Een goede helm beschermt je hoofd bij een lelijke val. Draag bij het wielrennen onder je fietshelm een hoofddoekje. Dit neemt het zweet op zodat je minder snel last hebt van lopend zweet over je gezicht.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie