Maatvoering voetbalkleding

Als je nieuwe voetbalkleding gaat kopen dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet voetbalkleding sowieso tegen een stootje kunnen. Het is natuurlijk een contact sport en zoals je weet wordt er bij contact sporten nog weleens aan shirtjes en shorts getrokken in het heetst van de strijd. Je moet daarom deze sportkleding ook niet te krap kopen. Je moet je er vrij in kunnen bewegen. De maten van sportkleding kun je vergelijken met de normale kledingmaten. Meer over de maatvoering en andere details waar je op moet letten lees je in het artikel hieronder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jack & Jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Maatvoering voetbalkleding

De voetbalkleding moet dus van een goede kwaliteit zijn en uiteraard niet scheuren tijdens het spelen. Ook is het heel belangrijk dat je er lekker vrij in kan bewegen. Ritsen en knopen en dergelijke zul je dan ook nooit tegen komen bij deze sportkleding. Het voetbal shirt kan qua pasvorm strak zitten maar sommigen vinden een iets wijder shirt fijner. Dit is echt heel persoonlijk wat jij het fijnste vindt.

Waarvan wordt voetbalkleding gemaakt?

De voetbalbroek zit altijd wel iets wijder omdat dat fijner zit tijdens het spellen. De stof van de voetbalkleding is altijd van een synthetisch materiaal. Voetballen in katoen gaat niet werken. Katoen neemt dan wel vocht op maar houdt dat ook vast. De kleding wordt tijdens het spelen dus nat en zwaar. Het gevaar voor onderkoeling is dan ook eerder aanwezig als je katoen draagt en de temperatuur laag is. Synthetisch materiaal zoals polyester zorgt ervoor dat het vocht afgescheiden wordt. Ook ademt polyester wat voorkomt dat de lichaamstemperatuur te veel oploopt.

Maten voetbalkleding

Voor de juiste maat van de voetbalkleding kijk je wat je gewone kleding maat is van je casual kleding. Wordt het in US of UK maten aangegeven vergelijk die dan eerst even in de matentabel. Eenvoudig kun je deze omrekenen zodat je weet welke maat je nodig hebt. Dit voorkomt teleurstellingen op het veld wanneer je een te grote broek of shirt hebt dat afzakt of te strak zit.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie