Welke kledingmaat bij korte armen?

Voor vele mensen is het erg herkenbaar. Je hebt het perfecte figuur, alleen zijn je armen iets aan de korte kant. Een mooie trui of overhemd zit overal als gegoten, behalve bij de mouwen. Heb ik dan zulke korte armen of zijn de mouwen simpelweg te lang? Lees hieronder verschillende tips en trucs om dit eenvoudig op te lossen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Zowel heren als dames kunnen tijdens het passen van kleding ontdekken dat de mouwen structureel te lang zijn. Een kleinere kledingmaat passen werkt vaak niet omdat niet alleen de mouwen korter worden, maar ook de heupomtrek en schouderbreedte afneemt.

Welke kledingmaat bij korte armen?

Een kleinere kledingmaat zorgt er enerzijds voor dat de mouwlengte afneemt, aan de andere kant zorgt het er ook voor dat de heupomtrek en schouderbreedte kleiner worden waardoor het kledingstuk hoogst waarschijnlijk te krap gaat zitten.

Pasvorm verschilt per merk

Er zijn verschillende manieren om dit eenvoudig op te lossen. De pasvorm van kledingmerken kan voor dames erg verschillen. Je zou eens kunnen kijken welke merken standaard een langere mouwlengte gebruiken. Deze merken kun je dan het beste vermeiden. Ook voor heren kom je bij de verschillende merken verschillende afmetingen en pasvormen tegen.

Indien een ander merk geen optie is omdat je bijvoorbeeld werkkleding draagt of graag een specifiek merk wilt dragen zijn er verschillende tips en trucs zodat niemand ziet en weet dat je korte armen hebt.

Korte armen? Stroop eenvoudig je mouwen op

Om te beginnen kun je kijken of het ‘mooi’ staat wanneer je de mouwen opstroopt. Daar waar vroeger mouwophouders erg populair zijn, kun je daar tegenwoordig niet meer mee voor de dag komen. Met opgestroopte mouwen valt het niet op dat je korte armen hebt.

Kledingmaat korte armen

Mouwlengte aanpassen bij korte armen

Niet bij elke gelegenheid kun je de mouwen opstropen. Denk daarbij aan nette gelegenheden of een kantoor functie. In dat geval dien je vaak te kiezen voor een aanpassing aan het kledingstuk. Een kledingmaker kan bijvoorbeeld de mouwlengte innemen. Bij overhemden en truien is dit eenvoudig aan te passen.

Mouwen omslaan, geen vermaakkosten!

Als beide mogelijkheden bij jou geen optie is, kun je er nog voor kiezen om de mouwen (vooral bij truien) naar binnen om te slaan. De kledingmaat voor korte armen bereik je zo het snelst, goedkoopst en het kledingstuk blijft daarnaast de originele maat houden. Indien het werkkleding betreft, mag het vaak niet worden vermaakt.

Welke methode gebruik jij?

Heb jij korte armen en gebruik je een andere methode dan hierboven is beschreven? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Mensen met dezelfde korte armen help je daarmee om de juiste kledingmaat te vinden!

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie