Wat is een lengtemaat?

Omdat de mannen en vrouwen in Nederland gemiddeld langer zijn dan in andere landen passen sommige mensen niet in de reguliere confectie maten. Daarom is er ook kleding te koop met lengtematen. De meesten kennen de lengtematen van de jeans wel. In dit blogberichtje lees je meer over de verschillen van een lengtemaat en hoe je deze het beste kunt opmeten.

Maak een keuze en bepaal de juiste maat
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg: Dames & Heren tabellen doorverwezen naar Jeans Centre

  • Uitleg: Jongens & Meisjes tabellen doorverwezen naar Kleertjes
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Lengtemaat bepalen

Voor mensen met kortere benen is er bijvoorbeeld maat 28. Vervolgens 30, 32 en 34. Zelfs lengtemaat 36 is te koop. Koop je online je kleding en twijfel je over de maten dan kun je zelf de lengtematen opmeten. Dit kan heel eenvoudig met een meetlint. Het beste kun je dat door een ander laten doen maar is er niemand voorhanden dan lukt dat ook prima zelf.

De lengtemaat van een broek bepaal je door je lengte van de binnenkant van je been te meten. Ga vanaf het kruis naar beneden tot de plek waar je broekspijp komt te zitten. Bij de informatie van de broek kun je zien welke lengtemaat bij het aantal centimeters hoort. De lengte van de mouwen zijn ook eenvoudig op te meten.

Lengtemaat broeken

Hoe kun je de lengtemaat opmeten?

Meet vanaf de schouder waar normaal gesproken de naad van een colbert of overhemd zit naar beneden tot een stukje over de pols. Zorg er wel voor dat je de arm losjes naast je lichaam laat hangen zodat je de juiste maat krijgt. Het beste kun je dit wel door iemand anders laten doen omdat je zelf snel een buiging van de arm maakt tijdens het meten. Het is zonde als je mouwen te kort of te lang worden. 

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie