Juiste maat colbert

Een colbert is een kledingstuk die absoluut niet mag ontbreken in je kledingkast. Hij kan stoer gedragen worden op een mooie jeans of chique op een pantalon. Hij kan prima over een strak T shirt met een V hals of bij een nette gelegenheid over een blouse of overhemd.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Een colbert komt het mooist uit de verf als hij perfect op maat is. Het sluit mooi aan op je lichaam, de mouwlengte is zodanig dat een blouse of overhemd er een klein stukje onderuit komt en hij zit precies goed op de schouders. Online kopen lijkt lastig maar als je nauwkeurig de maten opneemt is het geen probleem.

Colbert maten

Colbert maten

Het beste kun je iemand anders de maten op laten meten om op de juiste maat colbert te komen. Ten eerste begin je met het opmeten van de borstomvang. Dan meet je de taille op, op zijn slankste punt. Het colbert mag gesloten met een knoopje mooi strak zitten maar hij mag absoluut niet trekken. Vervolgens meet je de ruglengte. Deze wordt gemeten vanaf de nek naar beneden tot iets over de billen. Belangrijk is dat je tijdens het meten mooi rechtop staat.

De mouwlengte wordt gemeten vanaf de plek waar normaal gesproken de schoudernaad zit tot onderaan net een beetje over de pols. Laat je arm losjes naast je lichaam naar beneden hangen om de juiste maat te krijgen van de mouw. Nu heb je alle maten voor het perfecte colbert.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie