Juiste hardloopsokken

Als je denkt dat een sok gewoon maar een sok is dan zit je er behoorlijk naast. Er zijn veel verschillende soorten sokken te koop voor iedere gelegenheid. Er zijn zo ook speciale sokken ontwikkeld om hard te lopen. Hardloopsokken zijn er in verschillende stoffen en modellen. De keuze van de juiste sokken is voor iedereen heel erg persoonlijk. Er zijn enkel sokken, iets hogere modellen en zelfs tot onder de knie. Deze zitten heel strak wat sommige lopers erg fijn vinden vanwege de ondersteuning.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Hardloop sokken maten

Hardloop sokken zonder naad

Het beste zijn sowieso hardloopsokken zonder naad omdat naden bij het hardlopen wrijving geven en dus blaren kunnen veroorzaken. Wat ook heel belangrijk is, is dat de stof vocht opneemt. Vochtige voeten vergroot ook weer de kans op blaren. Goede sokken zijn dus net zo belangrijk als goede hardloopschoenen, bespaar daar dus nooit op. Je hebt tegenwoordig “technische” hardloop sokken. Je betaald er wel iets meer voor maar ze kunnen je wel de ellende van pijnlijke blaren besparen.

De juiste hardloopsokken bepalen

Deze sokken zijn naadloos en op de plekken die het nodig hebben ondersteunend. Verder zijn ze van een speciaal materiaal die er voor zorgt dat je voeten tijdens het hardlopen droog blijven zodat je geen blaren krijgt. Tegenwoordig zijn er zelfs hardloop sokken te koop die een dempende eigenschap hebben. Verder is het belangrijk dat de sokken niet te klein zijn in verband met knellen en ook niet te groot zijn omdat de wrijving blaren veroorzaakt.

Meer lezen over maten:

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie