Hoe voorkom je dat een trui krimpt in de was?

Het is natuurlijk uitermate vervelend wanneer je trui gekrompen uit de was komt. Het is iedereen wel eens overkomen maar hoe voorkom je nou dat een trui in de was krimpt?

Het eerste wat je moet doen voordat je het in de wasmachine stopt is het etiket dat goed lezen. Hier staat behalve van welke stof het gemaakt is ook hoe je het kledingstuk het beste kunt wassen. Volg altijd de was instructies op van het etiket om te voorkomen dat je trui krimpt.

Gebruik een speciaal wasprogramma

Een wollen pullover mag bijvoorbeeld niet te warm gewassen worden om het krimpen te voorkomen. De temperatuur mag ook niet hoger zijn dan 30 graden en bij voorkeur moet een wollen trui op de hand gewassen worden. Heeft jouw wasmachine een wolwas programma? Dan kan dat ook.

Gebruik wel een speciaal wasmiddel die geschikt is voor wol. Heb je een katoenen variant dan kan die zonder problemen in de wasmachine. Kijk ook bij een katoenen trui altijd op het etiket wat de aanbevolen temperatuur is. De temperatuur zal in de meeste gevallen 30 of 40 graden zijn.

De betere kwaliteit truien zijn over het algemeen gemaakt van voor gewassen katoen. Dit betekend dat het beetje krimp dat een katoenen trui soms kan hebben dan niet meer van toepassing is. De katoenen stof is dan al iets gekrompen omdat de fabrikant het voor gewassen heeft zodat het daarna in de was niet meer krimpt en de juiste maat behoudt.

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie