Volleybalkleding maatvoering

Als je volleybalt of van plan bent om te gaan volleyballen dan is het belangrijk dat je de juiste volleybalkleding draagt. Juiste kleding is kleding die vocht opneemt en weer afvoert en gemaakt is van een ademende stof. De maatvoering van volleybalkleding is daarbij erg belangrijk. Meer daarover lees je hieronder.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Maatvoering volleybalkleding

Omdat je veel in beweging bent tijdens het spelen en dus veel zweet is het verstandig om kleding aan te schaffen die niet van 100% katoen gemaakt is. Katoen neemt dan wel uitstekend vocht op maar houdt dat vocht vast in plaats van dat het afgevoerd wordt. Het is daarbij belangrijk dat de kleding niet te strak rondom het lichaam zit. Zo kan het niet goed ventileren, wat ervoor zorgt dat vocht lastiger kan ‘verdampen’.

Het gevaar is dan dat je na het volleyballen teveel afkoelt omdat je shirt nat is gebleven. Ook wordt de volleybalkleding langzaamaan steeds zwaarder tijdens het sporten. Let er dus op dat je altijd kleding van synthetisch materiaal koopt of ga voor een mix van katoen en synthetische stof.

‘Welke’ volleybalkleding?

De volleybal kleding bestaat uit een korte broek en een T shirt. Bij de mannen zie je dat de korte broek iets wijd is terwijl hij bij de vrouwen ook aangesloten kan zijn. Dit zie je ook bij het T-shirt. Het shirt is meestal aangesloten en heeft korte mouwen of is mouwloos. De kleding heeft geen knoopjes of iets dergelijks omdat je je daar makkelijk aan zou kunnen bezeren tijdens het volleyballen.

Maten bij volleybalkleding

Voor de juiste maat kun je uitgaan van de maat van je dagelijkse kleding. Sportkleding, dus ook volleybalkleding wordt vaak aangegeven in Amerikaanse maten of Engelse maten. In de tabel kun je eenvoudig opzoeken welke maat voor jou geschikt is.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie