Basketbal kledingmaten

Basketbal begint steeds populairder te worden in Nederland. Niet zo verwonderlijk want het is ook een geweldig leuke sport om te doen. Voordeel is dat wij onder de “grotere” Europeanen vallen, wat toch maar lekker meegenomen is als je graag basketbalt.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jack & Jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Basketbal kledingmaten opmeten en omrekenen

Zoals je misschien wel weet wordt er speciale basketbal kleding gedragen tijdens het beoefenen van de sport. De shorts zitten altijd lekker losjes. Net zoals de shirts die gedragen worden. Uiteraard is dat belangrijk omdat je tijdens het basketballen vrij  en snel moet kunnen bewegen. Het losse short heeft een goede elastische band die ten hoogte van de taille gedragen wordt en heeft pijpjes tot iets boven de knieën of zelfs tot op de knieën.

Het shirt is altijd mouwloos. Dit hemd zit nooit strak maar eveneens lekker losjes en je kunt ze kopen in een V hals of een ronde hals. Je kunt basketbal kleding in je eigen maat kopen maar het is niet heel ongewoon om een maatje groter te dragen, zolang het maar niet afzakt en lekker zit.

Maatvoering basketbalkleding

De kleding is van polyester gemaakt omdat katoen door het zweten veel te zwaar wordt tijdens het spelen en daardoor je snelheid minder wordt. Basketbal kleding wordt over het algemeen aangegeven in de maat S, M, L etc.

Schoenen hebben vaak de Amerikaanse maatvoering. Dat wil zeggen dat basketbal schoenen maat 5, 6, 7 of groter zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je er nu helemaal niet meer uitkomt met de maatvoering. Vaak staan de Nederlandse maten erbij vermeld.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie