Tenniskleding maatvoering

Bij tenniskleding denkt bijna iedereen nog aan de korte witte rokjes met een wit shirt of polo voor de dames en bij de heren aan een wit short en een witte polo. Tegenwoordig zijn die nog wel te verkrijgen maar sinds enkele jaren is de tennis mode ontzettend veranderd. Dit komt vooral doordat de top uit de tenniswereld steeds vaker verschijnen in modieuze tenniskleding in allerlei kleuren. De maat is daarbij erg belangrijk. In deze blog lees je meer over de samenstelling van deze sportkleding en hoe de maatvoering is ten opzichte van de normale kledingmaten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jack & Jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Tenniskleding maten heren en dames

Kijk maar eens naar de outfit van bijvoorbeeld Serena Williams! Behalve dat het er leuk en modieus uitziet is het nog belangrijker dat het comfortabel zit én dat het geen vocht opneemt. Tenniskleding is dus nooit van katoen gemaakt. De kleding is van polyester wat lekker licht is tijdens het dragen. Ook is het ademend en het zweet wordt afgevoerd.

De rokjes en shorts zijn kort zodat je optimale bewegingsvrijheid hebt. Het shirt of de polo heeft net als het short of de rok een strakke pasvorm. Let er op dat je tennisshort of tennisrok zakken moet hebben om je tennisballen in te bewaren. Koop tenniskleding in je eigen kledingmaat. Te wijd hindert je tijdens het spelen en te strak zit niet fijn.

Maatvoering tenniskleding

Tenniskleding wordt in Nederlandse maten aangegeven maar bij sommige sportmerken staat het ook wel eens in US of UK maten aangegeven. Kijk in de tabel welke maat overeenkomt met jouw maat. Het enige wat nog belangrijk is zijn de juiste tennisschoenen en je bent er helemaal klaar voor om de baan op te gaan.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie