Skikleding maten

Als je gaat skiën dan is alleen een skipak niet voldoende. Omdat het koud is moet je met lagen kleding gaan werken. De eerste laag onder je skikleding moet er voor zorgen dat je lekker warm blijft tijdens het skiën of snowboarden. Draag daarom een lekker thermoshirt en broek die goed aansluit om je lichaam. Daarbij is de maat erg belangrijk. De skikleding maten komen vaak overeen met de normale kledingmaten. In het artikel hieronder lees je er meer informatie over.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

  • Uitleg Kleertjes: Bij Kleertjes is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jack & Jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier alle maten & omrekenen >>
Bekijk hier de maten & tabellen bij Jeans Centre >>

Skikleding maten zelf opmeten

Neem een passende maat die gelijk is aan je gewone kleding. Bezuinig niet op goedkope thermokleding. Deze kan losjes gaan zitten en dat voelt echt niet fijn onder je kleding. Dan komt de tweede laag. Deze bestaat meestal altijd uit een fleece vest. Ook een fleece vest draag je in dezelfde maat als je gewone kleding. Een te wijd fleece vest belemmerd de bewegingsvrijheid tijdens het skiën en zit gewoon niet comfortabel.

Skikleding niet te krap kopen

Tot slot de skikleding zelf. Deze mag in tegenstelling tot de onderlagen wijder zitten. De thermokleding en het fleece vest rekken heerlijk mee als je beweegt, iets wat je skipak niet doet. Dit komt omdat het van technische materialen gemaakt is. Het moet waterdicht zijn en toch kunnen ademen. Koop je skikleding dus nooit te klein. De maat die je gewoonlijk draagt is prima. Zit je tussen twee maten in dan kun je beter een maat groter nemen. Veel skiplezier!

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie