Yoga kledingmaten

Bij yogakleding is het heel belangrijk dat het niet te strak zit. Je moet je tijdens de yoga lekker kunnen bewegen en dat gaat nu eenmaal minder goed met te strakke kleding aan. Lees in dit artikel hoe je de yoga kledingmaten kunt opmeten en omrekenen op basis van je huidige kledingmaat.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Yoga kledingmaten opmeten en omrekenen

Een T shirt of top mag wel een strakkere maat hebben dan de yogabroek. Als gevorderde beoefenaar zit je er echt niet op te wachten dat als je op de kop gaat staan dat dan je te losse T shirt naar beneden glijdt. Die oefening kun je dan echt niet meer lekker uitvoeren.

De juiste maat Yoga kleding voor optimale bewegingsvrijheid

Daarentegen mag het shirt ook niet te strak bij de buik zitten. Belangrijk bij yoga is de ademhaling en een te strak T shirt mag dat niet belemmeren. Net zo min als een yogabroek. De broek mag losjes zitten zodat je er voldoende bewegingsvrijheid in hebt maar zorg ervoor dat de band van de broek niet te strak bij de buik zit. Ook dat is hinderlijk voor de ademhaling.

Yogakleding maatvoering in een tabel

Weet je de juiste maat, die doorgaans hetzelfde is van je andere kleding, kijk dan vervolgens naar de stof. Het beste kun je kleding kopen die van katoen is. Dit is de fijnste stof voor yogakleding omdat het uitstekend vocht opneemt en omdat het ademend is. Vooral als je hot yoga beoefend is het fijn als het goed het zweet opneemt omdat je oefeningen bij hoge temperaturen doet. Bovendien is katoen een fijn en licht materiaal. Je kunt je voorstellen dat het niet fijn is om in zware stoffen je yoga oefeningen te doen.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie