Fitnesskleding maten

Ben je van plan om op fitness te gaan dan begint dat met het aanschaffen van de juiste fitnesskleding. Belangrijk is onder andere dat het zweet opneemt en luchtdoorlatend is. De maten van de kleding is eveneens van groot belang omdat het veel fijner sporten is in goed passende kleding.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

Je bent veel in beweging dus je moet vooral niet in te kleine of te strakke kleding sporten. De keuze voor strakke sportkleding of wijde kleding is verder heel persoonlijk. Kijk maar eens in de sportschool.

Verschillende fitnesskleding maten

De één traint in een strak tenue terwijl de buurman in een T shirt en joggingbroek aan het werk is. De maten voor fitnesskleding is hetzelfde als andere gewone kleding of sportkleding. Zo zijn de gewone T shirts en joggingbroeken meestal aangeduid met maat S, M, L en XL.

De strakke kleding zie je vaak in maat 5, 6, 7 en verder. Houd de maat van je goed passende kleding aan en raadpleeg de kledingtabel als de maat van de fitnesskleding die je wilt kopen anders is dan de maat in je eigen kledingstuk. Ben je niet helemaal zeker van je maat gebruik dan een meetlint om achter de goede maat te komen.

Meetinstructies fitnesskleding

Meet de borstomvang en de taille voor het juiste shirt. Om de goede maat voor de broek te krijgen meet je de taille en de heupen. Schrijf de maten op en houd deze naast de tabel waar de Engelse, Amerikaanse en Europese maten staan. Zo kun je de fitnesskleding in de perfecte maat kopen.

Fitness schoen maat berekenen

Ben je op zoek naar de juiste maat voor een paar fitness schoenen? Dan kan het verstandig zijn om naar de betreffende (sport)winkel te gaan om de verschillende fitness schoenen te passen.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie