Hardloopkleding maten

Steeds meer mensen, man of vrouw, jong of oud hebben het hardlopen ontdekt. Niet zo vreemd natuurlijk omdat je het op ieder gewenst moment kunt doen waar dan ook. Je kunt ervoor kiezen om naar de sportschool te gaan maar het kan ook heerlijk buiten. De juiste hardloopkleding maten zijn daarbij erg belangrijk.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren

  • Uitleg Jack & jones: Bij Jack & Jones is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.
Bekijk hier de maten en berekeningen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

De juiste maat hardloopkleding bepalen

Door de stad of het park, over het strand of door de bossen. Overal is het heerlijk mits je de juiste hardloopkleding draagt. Omdat je altijd gaat zweten tijdens het hardlopen is niet alleen de stof van de kleding belangrijk. De juiste maat is minstens zo belangrijk.

Voorop staat dat de hardloopkleding strak zit. Losse kleding kan heel erg gaan irriteren en het zweet wordt lastiger opgenomen door te losse kleding. Alleen in de zomer kun je een losse korte broek dragen die speciaal gemaakt is om hard te lopen.

Hardloopkleding voor de zomer en de winter

Deze zogenaamde vlinderbroek heeft meestal dezelfde maatvoering als slips en boxers. Deze maat kun je dus het beste aanhouden. De strakke hardloopkleding heeft dezelfde maten als je gewone kleding. Je kunt dus je huidige maat aanhouden.

Weet je niet precies welke maat het fijnste zit op dit moment, meet het dan op. Dit kun je doen door met een meetlint je borstomvang en je taille te meten voor de juiste kledingmaat voor het shirt. Voor de broek meet je de taille en de heupomvang. Is de kleding die je wilt aanschaffen in de winkel aangegeven in Amerikaanse of Engelse maten zoek dan in de tabel de juiste maat op.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie