Hoe kun je de maat van een jurk opmeten?

Een jurk zit pas echt mooi als je een goede maat aan hebt. Een te grote jurkmaat staat al snel slordig en slonzig. Draag je er één in een te kleine maat dan lijkt het net of je onlangs in gewicht bent aangekomen. Daar zit je als vrouw natuurlijk nooit op te wachten toch. Ook tekent een te kleine jurk teveel. Je kunt nog zo slank zijn, een te kleine maat jurk staat nooit flatteus.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames


  • Uitleg Jeans Centre: Bij Jeans Centre is een overzicht te vinden met maten en tabellen.

Bekijk hier de kleding en tabellen bij Jeans Centre >>
Bekijk hier de maten & tabellen >>

De juiste maat is erg belangrijk

Je voorkomt een mode flater door de maten van je lichaam goed op te meten zodat je de juiste jurkmaat kunt kopen. Belangrijk is dat het onder andere goed om de borsten zit. Gebruik een meetlint en meet de omtrek ten hoogte van de borsten. Dit is de borstomvang. Daarna meet je onder de borsten en de taille om ervoor te zorgen dat het mooi aansluit.

Wil je bijvoorbeeld een strakke cocktailjurk, dan is het  verstandig om de heup omvang te meten. Een strakke avondjurk die trekt of juist lubbert om de heupen is niet mooi en staat niet chique. De lengte van de jurk bepaal je door te meten vanaf de schouder tot aan het punt waar de (avond)jurk moet komen.

Lange mouwen

Wil je een jurk met lange mouwen meet dan op vanaf de schouder op dat punt waar normaal gesproken de schoudernaad zit. Meet de lengte tot iets over de pols.  Je zit dan altijd goed.

Last updated: donderdag 16 januari 2020

Plaats een reactie