Wollen trui wassen

Wollen truien zijn vooral in de winter een favoriet kledingstuk van veel mensen. De dagen worden kouder dus dan is er niets fijner dan een lekkere wollen trui. Een wollen trui vergt wel andere instructies als het gewassen moet worden. Het belangrijkste is dat het niet te warm gewassen mag worden.

Wollen trui wassen

Wollen trui wassen?

Wol heeft van nature de eigenschap om te krimpen als het te warm wordt. Was je op de hand zorg er dan voor dat de temperatuur van het water 30 graden is. Neem dit heel nauw om krimpen te voorkomen. In de winkels is voor wol een speciaal wasmiddel te koop. Gebruik dit met mate bij een handwas. Sla het rustig door het sop en ga in geen geval wringen. Zachtjes uitknijpen mag wel mits met beleid. Wringen kan namelijk de trui vervormen.

Welke temperatuur?

Gooi het vuile water weg en vul de bak met nieuw water wat ook een temperatuur moet hebben van 30 graden. Na het uitspoelen mag je de gewassen trui zachtjes uitknijpen. Leg de wollen trui daarna liggend te drogen zodat de vorm behouden blijft. Vind je het vervelend om een wollen trui met de hand te wassen kijk dan of je wasmachine een speciaal wol programma heeft.

De meeste moderne wasmachines hebben wel een wolprogramma. Gebruik bij een het wassen van een wollen trui in de machine ook altijd een wolwasmiddel. Dit is speciaal ontwikkeld voor wollen kleding zodat de kleding mooier blijft en niet gaat pluizen. Laat ook na een machinewas de wollen trui rustig liggend drogen. Doe wollen kleding nooit in de droger. Een droger wordt te heet en is ongeschikt om wol te drogen.

Meer maten:

Last updated: donderdag 2 januari 2020

Plaats een reactie