Zout verwijderen van je schoenen

Wanneer het buiten gaat vriezen dan gaan er allerlei strooiauto’s de weg op om zout te strooien. Dit voorkomt dat de weg glad wordt en je met de auto of fiets geen grip meer hebt. Je zult denken dat het strooien van zout dus erg goed is. Helaas is dit voor je schoenen niet het geval. Het strooizout of pekel is namelijk funest voor je schoenen. In dit artikel lees je hoe je het weer eenvoudig van je schoenen kunt verwijderen.

Zout verwijderen van je schoenen

Je kunt het zout/ pekel eenvoudig van je schoenen verwijderen. Hiervoor hoef je geen chemische reiniging te kopen of te werken met borstels of schuurspons. Dit laatste maakt de schoen alleen maar lelijker. Met een aantal eenvoudige ingrediënten kun je pekel verwijderen van je schoenen zonder dat het je veel geld en moeite kost.

Zout van leren schoenen verwijderen

Zout van leren schoenen verwijderen is een eenvoudig klusje dat snel gedaan kan worden. Als je door de sneeuw hebt gelopen met je schoenen of wanneer je over een weg hebt gelopen waar is gestrooid, dan herken je de witte aanslag op je schoenen vast en zeker. Zout en pekel van leren schoenen verwijderen kun je doen op je werk, of thuis. Het enige van je nodig hebt zijn een aantal basis ingrediënten, en een doekje.

Zout verwijderen van je schoenen
Zout verwijderen van je schoenen

Zo blijven je schoenen mooi in de winter

Wat heb je nodig om het zout te verwijderen van je schoenen? Het is eigenlijk erg eenvoudig om het zout te verwijderen van je schoenen. Je kunt met een kommetje water en azijn vrijwel alle witte aanslag van je schoenen verwijderen. Je kunt het proces een aantal keren herhalen wanneer blijkt dat niet alles is verwijderd in de eerste keer.

Deppen en niet poetsen

Het is erg belangrijk dat je met het mengsel van water en azijn (verhouding 50/50 bij ‘oude aanslag’ 2/3 water en 1/3 azijn bij ‘verse aanslag’) de witte aanslag gaat deppen en niet gaat poetsen. Bij het poetsen wrijf je het zout er enkel dieper in en kun je krassen krijgen op je schoenen, Dat wil je natuurlijk niet. Dompel de doek onder in het mengsel van water en azijn en dep/ veeg de witte aanslag van je schoenen af. Nadat je klaar bent met schoonmaken kun je de schoenen insmeren met dezelfde kleur schoenenpoets. Ook kun je lederen schoenen behandelen met een conditioner. Hierdoor blijven de schoenen langer mooi en zijn ze beter beschermd tegen een nieuwe lading strooizout.

Strooizout verwijderen van je schoenen

Hieronder kun je een kort filmpje bekijken (in het Engels) hoe je strooizout of pekel kunt verwijderen van je schoenen.

Video afkomstig van Youtube.

Informatie over maten:

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie