Sporten zorgt voor veel meer dan alleen een kleinere kledingmaat

Zou je graag een paar kledingmaten minder willen hebben? Wellicht heb je in dat geval al een abonnement op de sportschool. Afvallen is echter niet de enige reden om te sporten, er zijn nog veel meer redenen waarom het goed is om te sporten. Deze redenen hebben niets te maken met afvallen en gewicht. Sporten zorgt ervoor dat je je lekker voelt, en dat straal je vervolgens volop uit.

Sporten zorgt voor veel meer dan alleen een kleinere kledingmaat
Sporten zorgt voor veel meer dan alleen een kleinere kledingmaat

Sporten is goed voor lichaam en geest

De eerste reden is dat sporten goed is voor je hersenen. Professoren Cotman en Berchtold hebben een onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat sporten helpt bij cognitieve functies en dat het zorgt voor een beter geheugen. Daarnaast sla je informatie en feiten beter op, zo is gebleken uit een onderzoek van de universiteit van Kopenhagen. Heb je enkele uurtjes geblokt en ben je wel toe aan wat ontspanning? Ga sporten!

Sporten zorgt ervoor dat je je hoofd leeg kan maken

De derde reden waarom sporten goed is, is dat het je creativiteit bevordert. Wanneer je worstelt met een opdracht, je loopt ergens tegenaan of je zit in een dipje, dan is het goed om je gedachten even te verzetten tijdens een rondje sporten in de sportschool. Volgens een onderzoek van de universiteit van Leiden heeft sporten een positief effect op je creativiteit.

Ochtendhumeur? Ga dan direct even sporten

Van een ochtendhumeur is geen sprake meer wanneer je lekker sport. Dat is reden vier. Wanneer je bij het opstaan direct iets aan sporten doet, geeft dat je een energieboost en wordt je humeur verbeterd. Ben je geen ochtendmens? Wie weet wordt je dat wel wanneer je ’s ochtends begint met sporten.

Goede nachtrust na een stevige workout

De vijfde reden is dat je beter slaapt na het sporten. Geen last meer van woelen en piekeren in je bed maar direct in slaap vallen. Dat is toch heerlijk?!

Als je nu niet overtuigt bent om te sporten… Go for it!

Informatie over maten:

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie