Schoenmaten

Schoenmaten voor heren en dames

Schoenmaten omrekenen en schoenen kopen kan al een opgave op zich zijn. Maar wanneer er dan ook nog eens heel veel verschillende schoenmaten zijn kan dit al helemaal lastig worden. Zo zit er verschil in schoenmaten in Europa, Engeland en in Amerika. Hoewel de schoen maten in Amerika en Engeland veel op elkaar lijken zijn deze niet hetzelfde.

Bekijk hier de schoenmaten tabel>>

Tip: Op Zalando.nl kun je bij de kleding en schoenen een maattabel met de kledingmaten bekijken. Bekijk deze maten voor de juiste kleding en schoenmaat.

Zo is een schoenmaat 40 in Nederland 25,6 cm groot, maar wordt dit aangegeven als een maat 8 voor vrouwen en een maat 7 voor mannen in Amerika en een maat 6,5 in Engeland.

Schoenmaten

Schoenmaten

Dit betekent dat er dus veel verschillende maten zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u schoenen in het buitenland koopt. Met de juiste schoenmaten tabel kunt u door het bomen het bos blijven zien en koopt u schoenen in de juiste maat.

Schoenmaten maattabel

Schoenmaten tabel

Schoenmaat bepalen

De schoenmaat kunnen ook nog eens per merk erg verschillen. Daarom is het handig om schoenen altijd eerst te passen voor u ze koopt. Nou kan dit lastig zijn met het kopen van schoenen online maar ook dan kunt u recensies opzoeken over de schoenmaten.

Bekijk hier de schoenmaten tabel >>

Zeker wanneer het een bekend schoenen merk is kunt u online alles vinden over hun schoen maten. Zo weet u zeker dat u geen te kleine schoenmaat thuis gestuurd krijgt. Schoen maten blijven lastig te bepalen omdat niet elke voet precies binnen de centimeter marges past en het zelfde gevormd is.

Kijk daarom goed naar de verschillende maten in de volgende schoenmaten tabel om te kijken welke maat u in een ander land heeft.

Hieronder staan twee tabellen met schoen maten. Bekijk deze tabellen en vergelijk zelf alle schoenmaten. De bovenste tabel is een plaatje. Dit plaatje kun je afdrukken en vervolgens meenemen naar de schoenenwinkel. Met de schoen maten maattabel kies je altijd de juiste schoenmaat.

Schoenmaten omrekenen tabel

Schoenmaten omrekenen tabel

Schoenmaten omrekenen maattabel

SchoenmaatNederland:US VrouwenUS MannenEngelsIn cm
Schoenmaat36543,523,1
Schoenmaat37654,523,5
Schoenmaat386,55,5524,3
Schoenmaat397,56,5624,8
Schoenmaat40876,525,6
Schoenmaat41987,526,2
Schoenmaat429,58,5826,9
Schoenmaat4310,59,5927,4
Schoenmaat4411109,528,1