Nederlanders kopen massaal kleding onder werktijd

Wie wel eens een bestelling heeft geplaatst, en achteraf wenst te betalen kent het bedrijf Klarna vast en zeker. Dit bedrijf heeft een analyse gemaakt van de bestellingen van verschillende webshops op basis van tijdstippen en locaties. Wat blijkt, er wordt massaal onder werktijd geshopt naar kleding!

Nederlanders kopen onder werktijd kleding en andere goederen

Je hebt het misschien zelf ook wel eens gedaan, onder werktijd even snel gezocht naar een jurkje of nieuw paar schoenen. Je bent hierin niet de enige. Dagelijks worden er vele bestellingen geplaatst bij webshops vanaf een computer op het werk. Klarna heeft onderzocht dat bijna 40 procent van de bestellingen onder werktijd worden geplaatst. Zoals je ziet ben je niet de enige die stiekem wel eens winkelt achter zijn of haar computer.

Kleding kopen onder werktijd voor 26+ plussers

Volgens Klarna valt er op te merken dat vooral de doelgroep ouder dan 26 jaar het meest onder werktijd shopt en bestelt. De doelgroep van 26 tot 35 jaar spant de kroon en spendeert gemiddeld 105 euro per bestelling. De doelgroep jonger dan 26 jaar, koop relatief gezien minder vaak online. Hieraan kunnen uiteraard verschillende oorzaken liggen zoals studie of een bijbaantje of ander soort baan waarbij je geen eigen computer hebt.

Jeugd koopt het minst onder werktijd

De jeugd koopt dus minder kleding tijdens de reguliere kantoortijden. Veel jeugd zit overdag op school en werkt daarnaast in een winkel of horeca en is daardoor niet in staat om kleding of schoenen te kopen. Volgens Klarna is het aandeel van deze doelgroep wel gestegen met 17% ten opzichte van het jaar ervoor. Wellicht zijn Apps hiervan de oorzaak.

Nederlanders kopen massaal kleding onder werktijd
Nederlanders kopen massaal kleding onder werktijd. Bron.

Pieken in het aantal bestellingen

Ook zijn er volgens Klarna op bepaalde tijdens pieken te zien met het aantal bestellingen. Zo worden er rond 19.00 uur ongeveer 15 procent van het totaal aantal bestellingen geplaatst. Samen met de bestellingen die onder de reguliere kantoortijden worden geplaatst (tussen 9 en 5) is daarmee ruim de helft van het aantal bestellingen in kaart gebracht.

Een ander moment waarop veel wordt geshopt is rond 1.00 uur in de nacht. Een precies aantal is niet weergegeven. De maandag blijft al sinds jaren de drukte dag voor de online kledingbedrijven. De levertijd van artikelen wordt steeds korter, maar voor de zekerheid kun je een bestelling beter een aantal dagen eerder plaatsen dan op het laatste moment. En soms betekent dat dus even winkelen naar kleding onder werktijd.

Kleding kopen onder werktijd verschilt per stad

Tot slot is het Klarna opgevallen dat er een aantal steden zijn waar het meest online wordt geshopt. Al jaren staat de plaats Almere op nummer één. De steden Enschede en Groningen strijden om en om naar de tweede en derde plek. Deze drie steden vormen daardoor een belangrijke rol binnen de online kledingmarkt. Andersom zou je kunnen beredeneren dat de fysieke winkels het in die drie steden het zwaarst hebben.

Info:

Correctie doorgeven? Reageer hieronder.

Last updated: maandag 4 november 2019

Plaats een reactie